Sportfogadás

Szerdán Cristiano Ronaldóékra fogadunk Lengyelországban!

  • Barcsai Róbert
megosztom

Hét közben a nemzetközi válogatott meccseké a főszerep, megkezdődik a felkészülés az idei Európa-bajnokságra. A szerdai kínálat nagyon széles, ám ezekre a párosításokra nagyon nehéz jó tippet találni, hiszen rengeteg buktató van az idei első barátságos mérkőzésekben, mi viszont ezúttal is ki tudtunk választani egy játszható tippet. Íme, mai ajánlatunk!

Lengyelország-Portugália
Hathárom tipp: Ázsiai hendikep – Portugália -0.25
Iroda: Betfair @1.78

Előzmények:
Az Európa Bajnokság társrendezője, Lengyelország nem játszott kvalifikációs mérkőzéseket, így az ő esetükben csak a barátságos meccsekből vonhatunk le következtetéseket. Utolsó tétmeccsét még 2009-ben játszotta a lengyel csapat, azóta 29 barátságos mérkőzésen van túl, amelyet 12-10-7-es mérleggel abszolvált.

A portugálok kacifántos módon jutottak ki az Európa-bajnokságra, hiszen sokáig úgy tűnt, hogy Ronaldóék szégyenszemre lemaradnak a kontinesviadalról. Portugália a H jelű csoportból második helyen jutott tovább, ám csupán jobb gólarányának köszönhette a csapat a pótselejtezős helyet. A pótkvalifikáción Bosznia volt az ellenfél, idegenbeli 0-0 után hazai pályán 6-2-es sikert arattak Ronaldóék, ezzel magabiztosan vívták ki helyüket az Eb-n.

Szerdán a válogatott mérkőzéseké a főszerep, tippünket pedig a lengyel-portugál párharc szolgáltatja!

Sérültek, várható kezdőcsapatok:
Pontos információk nincsenek a kezdőcsapatokkal kapcsolatban, ám több hír is napvilágot látott a két válogatottal kapcsolatban.

A hazaiaknál Robert Lewandowski nem léphet pályára, így támadásban csak Jelen, valamint Grosicki bevethető, előbbi keveset játszik klubcsapatánál, a Lille-nél, utóbbi jó formában van, ám ő inkább a széleken szeret játszani.

A vendégeknél egyedül Carlos Martins és Varela nem bevethető, a többiek azonban mind vállalhatják a játékot, így minden bizonnyal a lehető legjobb összeállításban kezdenek majd a portugálok.

Analízis:
Úgy gondoljuk, hogy Lengyelország kerete jelen pillanatban nagyon gyenge, főleg egy portugál csapathoz képest. A hazaiak viszonylag jól teljesítettek barátságos meccseken, ám ez a mérleg is csalóka, ha jobban benézünk a dolgok mögé. 2011-ben hazai pályán négy olyan együttest fogadtak a lengyelek, akikre joggal aggathatjuk rá a sztárcsapat jelzőt, a hullámzóan teljesítő Argentínát 2-1-re verték, Németországgal egy 2-2-es döntetlent sikerült összehozni, viszont Olaszország (2-0), valamint Franciaország (1-0) is megverte vendéglátóját.

Portugália, mint ismert, legjobb csapatával érkezik Lengyelországba, azonban barátságos mérkőzéseken meglehetősen hullámzóan teljesít az együttes. Tavaly például 4-0-ra verték a spanyolokat, ellenben Chilével csak egy 1-1-es döntetlenre futotta. A hullámzó teljesítményt viszont véleményünk szerint nem érdemes annyira komolyan venni, hiszen év végére nagyon összeszedte magát a csapat, szinte lehetetlen helyzetből jutottak ki az EB-re, ami nem kevés önbizalmat adhatott Ronaldóéknak. Ilyen körülmények között az első barátságos meccs fontos lehet az Eb évében, hiszen a csapat önbizalmát tovább kell építeni.

A két együttes között óriási minőségi különbség van, egyes fórumokon vannak olyan lengyel fogadók, akik teljesen kilátástalannak tartják csapatuk esélyeit, olvashatóak olyan vélemények is, miszerint „jó, ha nem erőszakolják meg a lengyeleket”. Ilyen mérkőzéseknél érdemes figyelembe venni a helyi játékosok véleményét, némi adalékot ez is szolgáltathat a tipphez.

Mivel egy idegenbeli csapatra fogadunk adott év első barátságos találkozóján, ezért mi a biztonságosabb utat választjuk, és a -0.25-ös ázsiai hendikep mellett döntünk. Ugyan jelentős differencia van a két együttes között, és mi sima vendégsikert várunk, ám ilyen körülmények között fontos, hogy döntetlen esetén is biztosítva legyen valamilyen módon a pénzünk. Jelen fogadásnál remi esetén visszakapjuk a tétünk felét, ami komoly értéket biztosít a háromesélyes fogadással szemben. Utóbbira jelen pillanatban 2 körüli oddson lehet fogadni az irodáknál, ám erre sem kínálnánk többet 1.8-nál, ezért megéri ázsiai hendikepre tenni, hiszen még így is bőven marad érték a fogadásunkban.

megosztom