Angol válogatott

Scott Parker lesz a csapatkapitány a hollandok ellen

megosztom

Bár hivatalosan még nem erősítették meg, a BBC-től kezdve az angol média összes jelentős szereplője biztosra veszi, hogy Scott Parker, a Tottenham középpályása kapja meg a csapatkapitánynak járó karszalagot a válogatott szerda esti, Hollandia elleni felkészülési mérkőzésén.

Bár hivatalosan még nem erősítették meg, a BBC-től kezdve az angol média össze jelentős szereplője biztosra veszi, hogy Scott Parker, a Tottenham középpályása kapja meg a csapatkapitánynak járó karszalagot

Az egybehangzó beszámolók szerint Stuart Pearce megbízott szövetségi kapitány szerda reggel közölte döntését a játékosokkal, de a hír azonnal kiszivárgott az öltözőből.

A 31 éves középpályás 2003-ban debütál a válogatottban, eddig tízszer viselte a címeres mezt, Fabio Capello alatt vált alapemberré a Háromoroszlánosoknál. Parker tavaly nyáron igazolt a Tottenhambe, ahol azonnal kulcsember lett belőle, egyik letéteményese a londoniak bajnoki menetelésének. Az előző idényben a szakírók őt választották meg a Premier League legjobb játékosának.

Mint ismert, február elején az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) megfosztotta John Terryt a válogatott csapatkapitányi posztjától. A Chelsea védőjének azért kell távoznia, mert a vád szerint rasszista kijelentést tett Anton Ferdinandra, a Queens Park Rangers védőjére a két együttes októberi mérkőzésén.

Az angolok szerda este 21 órától fogadják a vb-ezüstérmes hollandokat a Wembley Stadionban.

megosztom