Forma-1

Kijavították a hibát, ismét tesztelhet a Lotus

A gárda technikai igazgatója, James Allison szerint nehezebb lett az új karosszéria, de csak 1 kilóval.

Ismét tesztelhet a Lotus - Fotó: AFP

Sikerült megoldani a karosszériával kapcsolatos problémákat, így csütörtökön, Barcelonában folytatja a 2012-es idényre való felkészülést a Lotus Forma-1-es alakulata. Az előszezon második tesztjén, szintén Barcelonában komoly problémák voltak az autóval, emiatt félbe kellett szakítaniuk a munkát.

A gárda technikai igazgatója, James Allison most azonban kijelentette, megszűnt ez a probléma, így nyugodtan várják a katalán tesztet.

„Intenzív napokon vagyunk túl, de azt kell mondjam, mindenki remekül elvégezte a feladatát. Az első napon beszéltem a gyárban dolgozókkal és világosan elmagyaráztam, mi is történt. Megterveztük az új elemeket, megtörtént a gyártás, majd ráraktuk azokat a kasztnira. Eztán elvégeztük a szükséges teszteket, és elküldtük a karosszériát Spanyolországba.”

A módosítások miatt az autó egyébként nehezebb lett valamivel, de ez nem lesz komoly hatással a teljesítményre.

„Igen, nehezebb lett, de mindössze 1 kg-ról beszélünk, ami elviselhető. Semmilyen hatással nem lesz az irányításra vagy a teljesítményre" - jelentette ki Alison, aki hozzátette: nem szerencsés, hogy kimaradt négy tesztnap a hiba miatt.