Nemzetközi foci

Del Bosque Real Madrid-Barcelona BL-döntőről álmodozik

  • MTI

Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya abban bizakodik, hogy a két elitklub, a Real Madrid és az FC Barcelona vívja majd az idei Bajnokok Ligája döntőjét.

Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott edzésén Carles Puyollal és Gerard Piquével

"Csodálatos lenne, ha ez a két együttes vívná a BL-finálét" - idézték a helyi lapok a sikerkapitányt, aki megjegyezte ugyanakkor, hogy a címvédő katalánok gondban lehetnek, hiszen a Király Kupa fináléját - amelyben az Athletic Bilbao lesz a katalánok ellenfele - május 20-ra vagy 25-re írták ki, a legrangosabb európai klubsorozat döntőjére pedig május 19-én kerül sor.

Amennyiben a Barca május 25-én lép pályára a Király Kupáért, a szövetségi kapitány sem lesz könnyű helyzetben, hiszen május 26-án - az ausztriai edzőtáborozás keretében - szeretne egy Eb-felkészülési meccset játszani a csapatával.

A korábban a Real Madridot is irányító, 61 éves szakvezető a 2008-as Eb-diadal után váltotta a spanyol kispadon Luis Aragonest. Tavalyelőtt, Dél-Afrikában vb-aranyérmet nyert csapatával, amely nyolc mérkőzésből nyolc győzelemmel kvalifikálta magát az idei, lengyel-ukrán rendezésű Eb-re, amelyen címvédőként rajtolnak.