Acapulcói tenisztorna

Arn egyesben, Babos párosban búcsúzott

Arn Gréta két szoros szettben, 7:5, 7:5-re kikapott a selejtezőből érkező romániai Edina Gallovits-Halltól magyar idő szerint szerdára virradóra a salakpályás acapulcói tenisztorna női versenyének első fordulójában. Babos Tímea párosban búcsúzott.

A honi szövetség beszámolója szerint a világranglista 65. helyán álló magyar játékos korábban már ötször játszott a szintén magyar ajkú, de román színekben versenyző, jelenleg a 103. helyen álló Gallovits-Hallal, és ezen öt alkalomból háromszor le is győzte, ráadásul a legutóbbi két győzelem éppen az acapulcói salakpályákon esett meg az első körben.

Arnnak korábban nem ment rosszul ezen a versenyen, 2009-ben Szávay Ágnest is legyőzte és közel állt a bravúrhoz Venus Williams ellen is, tavaly pedig Johanna Larsson állította meg döntő szettben, Gallovits pedig 2008-ban negyed, 2010-ben pedig elődöntős volt itt.

A meccset Gallovits kezdte jobban, 1-1-nél brékelt, amit Arn a legjobbkor, 4-5-nél vett vissza, de újra elvesztette adogatását, így Gallovits megint a szettért adogathatott, ezt a lehetőséget pedig már nem hagyta kihasználatlanul és 7-5-re megnyerte a szettet. A második játszma közepén a magyar tudta elvenni ellenfele adogatását és 5-2-re is vezetett, de Gallovits visszakapaszkodott, kiegyenlített, sőt egy újabb brékkel a vezetést is megszerezte és már ő adogathatott a meccsért, ami sikerült neki, így 7:5 75:-re nyerni tudott.

Arn Gréta két szoros szettben, 7:5, 7:5-re kikapott a selejtezőből érkező romániai Edina Gallovits-Halltól.

Egyedül Czink Melinda maradt tehát versenyben egyéniben, az ő ellenfele a Gisela Dulko visszalépése miatt szerencsés vesztesként a főtáblára kerülő és ott Dominguez Linót legyőző spanyol Cabeza Candela (165.) lesz, aki ellen ha nyer, vagy Gallovits, vagy a 3. kiemelt Sara Errani következik majd.

A 132. helyen álló Czink egyébként egy döntős szerepléssel visszatérhetne a TOP 100-ba.

A múlt héten Monterreyben egyesben tornagyőztes Babos a cseh Eva Birnerovával az oldalán sima vereséget szenvedett a harmadik helyen kiemelt Irina-Camelia Begu, Alize Cornet román, francia duótól.

Eredmények:
Nők (220 ezer dollár összdíjazás):
Egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Edina Gallovits-Hall (román)-Arn Gréta 7:5, 7:5
 
Páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Irina-Camelia Begu, Alize Cornet (román, francia, 3.) - Babos Tímea, Eva Birnerova (magyar, cseh) 6:3, 6:1