Bundabotrány

REAC-játékosok is érintettek lehetnek fogadási csalásban

A Nemzeti Sport információi szerint újabb játékosokat állított elő a Központi Nyomozó Főügyészség a fogadási csalásokkal kapcsolatban: az NB II-ben szereplő REAC hat jelenlegi, illetve korábbi játékosát. Cs. Gergőt a hírek szerint a délelőtti edzéséről vezették el.

A REAC neve már korábban is felmerült a bundabotránnyal kapcsolatban: a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai február 15-én Egerben őrizetbe vették, majd gyanúsítottként hallgatták ki S. Balázs futballistát.

A KNYF hivatalos közleménye szerint S. Balázzsal szemben négy rendbeli gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettének a megalapozott gyanúja merült fel. A gyanú szerint S. Balázs, mint a REAC akkori labdarúgója 2007 szeptembere és 2008 májusa között négy mérkőzés kapcsán elfogadta az eddig be nem azonosított személy azon ajánlatát, hogy fejenként legalább 2500 euró - az egyik esetben legalább 100 ezer forint – ellenében, további játékostársaival együtt részt vesz a találkozók eredményének olyan befolyásolásában, hogy két góllal elveszítik az adott mérkőzéseket. Mivel a négyből három esetben a mérkőzésen a kívánt eredmény született, S. Balázs a bundaügyben már korábban előállított és kihallgatott H. Gábornak két alkalommal 2500 eurót adott át, míg egy esetben egy eddig ismeretlen személytől 100 ezer forintot kapott.

Az ügyészség által említett időszakban Cs. Gergő is a klub játékosa volt.