Sífutás

Pippa Middleton a Vasa-futást is bevállalja

  • VNA
megosztom

Különös kitartásról tehet tanúbizonyságot vasárnap Pippa Middleton- Vilmos herceg sógornője ugyanis 90 km-t akar sífutni.

Most aztán jól bevállalta magát Vilmos herceg sógornője, Pippa Middleton. A brit bulvárlapok egyik kedvenc témájának számító 28 éves hölgy ugyanis vasárnap részt vesz a világ egyik legismertebb és leghíresebb sífutó versenyén, a Vasa-futáson (Vasaloppet). A lelkes amatőr sportoló hírében álló Middleton testvérével James-szel szeretnél teljesíteni a Salen és Mora közötti tradicionális verseny 90 km-es távját. A minden év márciusának első vasárnapján, közel 15.000 indulóval rendezett legendás Vasaloppet-et már korábban is indultak előkelő családok tagjai, így maga a svéd király, Károly Gusztáv is részt vett rajta, aki 1977-ben nyolc óra 12 perc és 41 másodperc alatt jutott el a célig, majd ezt követően a 1987-ben és 1997-ben is végigfutotta a 90 km-t.

A Vasaloppet az év egyik legfontosabb sporteseménye Svédországban, ahol 15.000-en indulnak - Fotó: vasaloppet.se

"A végleges indulást megerősíthetjük, hiszen a királyi családtól kaptunk egy hivatalos megkeresést. Nekünk is hatalmas megtiszteltetés, hogy egy ilyen híres személy vesz részt a versenyünkön. Ez megmutatja azt, hogy nem csak a világ legjobb sífutói, de más híres emberek is érdeklődnek a sportág és a Vasa-futás iránt. Mindenki a nagy kihívás miatt teszi, mert a Vasaloppet tényleg az" - nyilatkozta az 1922 óta évente sorra kerülő verseny szóvivője, Per Strid. Pippa Middleton indulása jótékony célt szolgál, amely a gyermekek étkeztetését hivatott javítani. A klasszikus stílusban teljesítésre kerülő versenyt tavaly két magyar sífutó is teljesítette, közülük Takács Norbert egy interjúban részletesen is beszámolt nálunk kinti élményeiről.

megosztom