Elismerés

Petr Cech ötödször is az év labdarúgója Csehországban

  • MTI

Petr Cech, a londoni Chelsea kapusa egymás után negyedszer lett az év labdarúgója Csehországban. A népszerű futballista ezzel összességében ötödször szerezte meg a kitüntető címet, amelyet először 2005-ben kapott meg.

Petr Cech ötödször is az év labdarúgója Csehországban

Az év legjobb labdarúgóját Csehországban az úgynevezett labdarúgó akadémia tagjai - szakértők, újságírók, volt futballisták - választják meg. Az eredményhirdetésre hétfőn késő este, Prágában került sor.

Cech ezzel beállította Ivo Viktornak, az egykoron legendás Dukla Praha katonacsapat kapusának rekordját, akit szintén ötször tiszteltek meg ezzel a címmel.

A tavalyi év második legjobb cseh labdarúgójának Petr Jiráceket (Wolfsburg), a harmadiknak pedig Tomás Rosickyt (Arsenal) választották meg.

Az év edzője címet Pavel Vrba, a bajnok és a Bajnokok Ligája csoportkörében is szerepelt Viktória Plzen edzője kapta. Vrba iránt több csapat is érdeklődik, s ajánlatot kapott a szlovák válogatott vezetésére is.

A tavalyi év cseh labdarúgásának legnagyobb személyisége elismerést Pavel Horváth, a Viktória Plzen csapatkapitánya kapta.