Hidvégi Vid blogja

Nekem Guczoghy Gyuri volt az igazi tornász

  • Hidvegi Vid

Fiatal tornászként csöppentem bele egy olyan társaságba, ahol olimpiai bajnokok, igazi legendák jönnek össze hétről-hétre.

Köszönöm a korábbi sok hozzászólást, igyekszem továbbra is rendszeresen jelentkezni a blogommal. Ha még csak most kapcsolódtatok be a követésébe, akkor olvassátok el az első bejegyzést is, amelyet a tatai edzőtáborból írtam, vagy kérdezzetek bátran itt a cikk alatt. A múlt héten a Tornász Baráti Kör meghívásának eleget téve elmentünk a Thököly Étterembe egy közös vacsorára, viccelődésre. Egész szép számban jöttek most is az emberek, mi utoljára a világbajnokság után októberben voltunk ott. Most 40-50 fő volt jelen, vagy lehettek akár 70-en, de ki tartja ezeket számon? A rendezők természetesen díjakkal jutalmaztak az olimpiai kvótámért, ami rendkívül kedves volt tőlük, de ami talán még ennél is fontosabb, hogy vacsoráztunk is egy jót utána.

Guczoghy György neve ma is jól cseng a tornászok világában - Fotó:sportfm.hu

Volt szerencsém beszélni többek között Leopold Józseffel, az edzőm, Laufer Béla edzőjével, valamint Kisteleki Antallal, aki Guczoghy György edzéseit irányította korábban. Ez azért kiemelkedő hír, mert számomra az igazi tornát mindig is Gyuri (ld. kép) testesítette meg - többek között a szintén jelen levő Magyar Zoltán mellett - a hozzáállásával, és ami ezt a legjobban tükrözi, az eredményeivel. Gyuri nem csak lovon nyert Európa-bajnokságot, hanem még négy szeren és összetettben is érmeket hozott haza. De, ha nem nagyképűség, talán tegyük ennél is feljebb a mércét. Ha megnézzük, hogy magánemberként milyen tulajdonságokkal rendelkezik, akkor hosszas vizsgálódás után elmondhatom, hogy rendkívüli módon segítőkész ember, és az egyik legközvetlenebb, akivel valaha találkoztam. Tavaly majdnem lemaradtam a Győr-Larvik női kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzésről, de mivel ő Győrben dolgozik, így szerzett nekem jegyeket ! Sajnos vesztettünk.... 

Más. Martinek Jánost, olimpiai bajnok öttusázót egyszerűen nem hagyhatom ki a felsorolásból, aki szintén jelen volt a baráti kör találkozóján. Ha találkozom vele, mindig szakadok a röhögéstől, ez most is így volt.

Hidvegi Vid olimpiai felkészülését egyéni szponzora is támogatja

Mióta az eredményeim miatt engem is rendszeresen meghívnak a tv-be interjúkat adni, megjelenni, beszélgetni, azóta Csisztu Zsuzsával sokszor volt alkalmam már együtt dolgozni. Meg kell, hogy mondjam nagyon pozitív és erős személyiség, amiért elfogult is lettem irányában. Ahogyan tornász múltja miatt ő is az felém a kérdéseivel a tv-ben és rádióban. Külön nem kell kiemelni, hogy egy ilyen rangos tornász társaságban könnyű ellenni egész este, annak ellenére, hogy generációkkal fiatalabb voltam szinte mindenkinél.