Vívás

Mincza-Nébald Ildikó lehet a párbajtőrözők szakvezetője

  • MTI

Amennyiben a Magyar Vívószövetség (MVSZ) elnöksége szerdán rábólint, Mincza-Nébald Ildikó lesz a párbajtőrözők szakmai vezetője.

A párbajtőr szakmai bizottság Mincza-Nébald Ildikó kinevezését támogatja Kulcsár Győző távozását követően.

A párbajtőr szakmai bizottság a keddi ülésén úgy foglalt állást - amint arról az MTI érdeklődésére Kamuti Jenő, az MVSZ szakmai alelnöke beszámolt -, hogy Mincza-Nébald Ildikó kinevezését támogatja Kulcsár Győző távozását követően.

Kulcsár Győző, a nemzet sportolója múlt szerdán mondott le a szövetségi kapitányi posztról. A 71 éves, négyszeres olimpiai bajnok szakvezető a Westend női párbajtőr Grand Prix felvezető sajtótájékoztatóján olvasta fel a sportági szövetség elnökének, Erős Jánosnak címzett levelét, melyben indokként azt hozta fel, hogy az MVSZ nem jelölte őt MOB-tagnak, ezt pedig méltánytalannak tartja.

A 42 éves Mincza, aki a 2008-as pekingi ötkarikás játékokon a magyar vívóküldöttség egyetlen érmét szerezte azzal, hogy egyéniben harmadik lett, azt megelőzően volt Eb-győztes és vb-harmadik, illetve csapatban világ- és Európa-bajnok.

A párbajtőrözők előtt fontos feladatok állnak már márciusban is, a férfiak és a nők egyformán két-két kvalifikációs versenyen vesznek részt. Előbbiek egyéniben, utóbbiak pedig csapatban is küzdenek a londoni kvótáért.