EBEL

Meccslabdához jutna a Sapa Fehérvár

Kovács Csaba szerint egy győzelem és vereség után is meg kell őrizni a nyugalmat a playoffban.

Sofronék győzelemre készülnek - Fotó:albavolanhockey.hu

Vasárnap a Ljubljana 6-4-re legyőzte a Sapa Fehérvárt otthonukban, a Hala Tivoliban, pedig előtte egy méretes, 8-1-es zakóban volt részük Fehérváron. A párharc állása 2-2, a két csapat pedig újra az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban randevúzik.

"Hogyne lettünk volna elkeseredettek hazafelé vasárnap éjjel, hiszen tudtuk, sokkal többre vagyunk képesek még idegenben is - mondta Kovács Csaba, a fehérváriak szélsője az fmh.hu-nak. - Azonban azt is megtanultuk, hogy nem szabad túlságosan elkeseredni, vagy örülni a play-offban egy-egy vereség vagy győzelem után, mindkét esetben meg kell őrizni azt a nyugalmat, amely ahhoz kell, hogy a következő mérkőzésen legyen esély a sikerre. Erre valóban szükség lesz, mivel hiába rövidebb a kispadja az Olimpijának, a negyeddöntő során eddig kétszer egyenlített, joggal hiszi, hogy esélye lehet a Volán ellen, két súlyos fehérvári veresége ellenére is."

A hazai környezet a játékos szerint is nagy erőt adhat a Sapa Fehérvárnak.

"Természetesen nagy a jelentősége a hazai pályának ebben a párharcban, de közel sem akkora, hogy ilyen különbségek legyenek az otthon, illetve vendégként mutatott produkciókban. Inkább azt mondom, tanulnunk kell az eddigi két ljubljanai mérkőzésből, talán más felfogásban kell játszanunk, megbízhatóbb döntéseket kell hoznunk, nem szabad rohannunk sem. Vasárnap a kapusuk is remekelt, de erre sem szabad fogni a vereséget, a lényeg, hogy jobban kell játszanunk.
Igen, a lényeg valóban ez, hiszen a cél, hogy ma meccslabdához jusson a Volán.
"