Magyar-bolgár

Ljuboszlav Penev a jövő csapatát építi

  • MTI
megosztom

Ljuboszlav Penev, az átalakulóban lévő bolgár labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azt reméli, tisztább képet kap játékosairól szerdán, a magyar nemzeti csapat elleni, győri barátságos találkozón.

Peney a jövő csapatát építi - Fotó:mlsz.hu

"Nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a magyar válogatott egy erős csoportban jól teljesített az Európa-bajnoki selejtezőkön, mi pedig most kezdjük építeni a jövő csapatát - fogalmazott a szakember az ETO Parkban tartott keddi sajtótájékoztatón. - A szerdai meccsen az a célom, hogy viszontlássam azokat a taktikai elemeket, amiket gyakoroltunk, és szívvel-lélekkel játszunk az önbecsülésünkért is. Legyen tartása a csapatnak. Igyekszem reális képet kapni a játékosaim felkészültségéről, ezeken a meccseken dől el, hogy kikre lehet számítani a közeljövő összecsapásain."

A bolgár csapat nemrégiben kinevezett, 45 éves szövetségi kapitánya, aki játékos-pályafutása során többek között a CSZKA Szófia, a Valencia és az Atlético Madrid futballistája is volt és 62-szer szerepelt a bolgár válogatottban, újságírói kérdésre a magyar együttesről elmondta, hogy szerinte jó játékosokból áll, amit az eddig elért eredményei is jeleznek. De ahogy hangsúlyozta: nekik is meg kell mutatniuk, hogy mire lehetnek képesek a jövőben.

"Nincs sok időnk, szeptemberig még további három felkészülési találkozót vívunk, utána pedig a tétmérkőzések következnek - mondta Penev. - Átmeneti időszak van a válogatottunknál, több generáció képviselőiből kell kialakítani egy ütőképes együttest. Azt gondolom, három év elegendő lesz erre."

A szakvezető közölte: kerete hét-nyolc tagja csak az elmúlt napokban csatlakozott a többiekhez, így kezdőcsapatát csak közvetlenül a szerdai mérkőzés előtt jelöli ki. A bolgárok csapatkapitánya Ivelin Popov lesz.

A győri rendezők közlése szerint a szerdán 18 órakor kezdődő mérkőzésre az állóhelyi jegyek is elfogytak, így telt ház, összesen 15 ezer néző előtt rendezik a találkozót.

megosztom