EBEL

Kikapott otthon és nehéz helyzetbe került a Sapa Fehérvár

Az osztrák élvonalbeli jégkorongbajnokság (EBEL) negyeddöntőjének ötödik mérkőzésén az Olimpija Ljubljana nyert a Sapa Fehérvár otthonában.

Óriási harcot hozott a mérkőzés

A találkozó előtt az volt a kérdés, melyik csapat jut meccslabdához. A négy győzelemig tartó párharc állása ugyanis 2-2 volt, sorsdöntő összecsapásra készültek Fehérváron.

Óriási mezőnyfölényben kezdett a Sapa Fehérvár, helyzetek sokaságát dolgozta ki az első 5 percben. A parádés akciók ellenére nem sikerült megszerezni a vezetést, és ahogy az lenni szokott, a semmiből előnyt szerzett az ellenfél. A 7. percben egy jobb oldalról kapu elé belőtt korongot a hosszún Justin Taylor ütött be közelről (0-1). A gól után sem vesztett lendületéből a Volán, Palkovics ziccerét óriási bravúrral védte a vendégek kapuvédője. A magyar együttes két emberelőnyt is kapott még az első harmadban, ám ezekkel sem sikerült élniük, így maradt az egygólos vendégelőny szünetben.

A második harmadban is komoly lehetőségek adódtak a Volán előtt, de Lamoureux kapuját még kettős emberelőnyből sem sikerült bevenni. Mindent megtettek a fehérvári támadók, de a szerencse nem állt a csapat mellé. Az utolsó percekben aztán a szlovén együttes kapusa egy ütközés után lent maradt a pályán, ápolni kellett. Lamoureux nem tudta folytatni, helyére a fiatal Matic Bohnak kellett beállnia a kapuba.

A harmadik harmadban mintha erejét és hitét is elveszítette volna a magyar együttes. A szlovénok ekkor már fölényben játszottak, sokáig kapura lövése sem volt a fehérváriaknak. Az 51. percben megduplázta előnyét a Ljubljana: Erik Pance kapott egy jó kiugratást, és Munro mellett a kapuba emelt (0-2).

Az 57. percben mégis szépített a Volán: Mihály Árpád közelről kilőtte a kapu bal oldalát (1-2). A folytatásban még mindent megpróbáltak a fehérváriak, de az idő már kevés volt, így a szlovén együttes idegenben is nyert, ezzel 3-2-re alakítva a párharc állását.

EBEL
Negyeddöntő, ötödik mérkőzés
Sapa Fehérvár-Olimpija Ljubljana 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)
Gólszerzők: 6:27 Taylor (Music, Hughes 0-1), 50:38 E. Pance (Taylor, Dervaric - 0-2), 56:23 Mihály (Klassen, Horváth -1-2)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-2 a Ljubljana javára