Liverpool

Jobbak vagyunk az Európa Ligánál - Carragher

A Liverpool nyerte meg az angol labdarúgó Ligakupát, miután a vasárnapi döntőben büntetőpárbajban legyőzte a másodosztálybeli Cardiff Cityt a londoni Wembley Stadionban. A Vörösök ezzel jogot szereztek az Európa Ligában való indulásra, de a csapat célja Bajnokok Ligáját érő hely kivívása a bajnokságban.

"Most már garantált helyünk van az Európa Ligában, de mi nagyobb és jobb klub vagyunk ennél" - mondta a Liverpool veterán védője, Jamie Carragher. "Az a célunk, hogy minden évben a bajnokságban elért helyezésünkkel legyünk ott az európai kupaporondon, a Ligakupa megnyerése helyett. Természetesen nagy dicsőség ez a kupa, örülünk, hogy ebbe a sorozatba már kvalifikáltuk magunkat, de a bajnokságban ezt felül kell múlnunk" - folytatta hozzá a 34 éves védő.

"A következő lépés, hogy ismét tagja legyünk a Bajnokok Ligája mezőnyének. Tisztában vagyunk vele, hogy ez nehéz faladat, a következő lépést e felé éppen egy nagy ellenfél, az Arsenal ellen tehetjük meg ezen a hétvégén. A Bajnokok Ligája része a történelmünknek, vissza kell térnünk oda."

A Liverpool legutóbb a 2009-2010-es szezonban volt tagja a Bajnokok Ligája főtáblájának, de nem jutott be a nyolcaddöntőbe. A csoportkörben többek között a Debrecen volt az ellenfele. A Mersey-partiak 2005-ben megnyerték a sorozatot, 2007-ben döntőt játszottak.