Snooker

Ding Junhui kiesett Jin Long ellen

  • Tóth Tamás

Ding Junhui produkálta a Haikou World Open első meglepetését, ugyanis a Welsh Open győztese 5-1-es arányban maradt alul Jin Longgal szemben.

Ding kiesett Jinnel szemben

Kezdetét vette a Haikou World Open megmérettetés, ahol már a főtábla első körében hatalmas szenzáció született: a Welsh Openen győzedelmeskedni tudó Ding Junhuit 5-1-re győzte le a jóval esélytelenebbnek tartott Jin Long. 

A 30 esztendős Jin Long a mérkőzés első felében meg tudta nyerni a szorosan alakuló játszmákat, aminek köszönhetően 3-1-re ellépett nagy nevű riválisától. Long ezután már nem engedte ki a kezéből az irányítást, és magabiztosan megnyerte a hátralévő két frame-et, és ezzel együtt a mérkőzést.

„Néhányszor hibáztam, de szerencsére ezt Ding nem tudta kihasználni. Úgy éreztem, hogy nagy volt rajta a nyomás, míg én könnyedén játszhattam. Ding klasszis játékos, és nagyon büszke vagyok arra, hogy sikerült felülmúlnom őt” – nyilatkozta az esélytelenek nyugalmát kihasználó kínai snookeres.

A nagy nevek közül a legjobb 16 közé tudott jutni John Higgins és Judd Trump; előbbi Marco Fu-t győzte le 5-3-ra, míg utóbbi Andrew Higginsonon gázolt át 5-0 arányban.


A Haikou World Open keddi eredményei
John Higgins - Marco Fu 5-3
Shaun Murphy - Ricky Walden 5-3
Graeme Dott - Barry Hawkins 5-2
Ding Junhui - Jin Long 1-5
Judd Trump - Andrew Higginson 5-0
Stuart Bingham - Michael Holt 0-5
Stephen Lee - Dominic Dale 5-0
 
A szerdai játéknap programja:
 
8:30-tól
Mark Selby - Lu Ning
Mark Williams - Mark King
Mark Allen - Jimmy Robertson
Matthew Stevens - Joe Perry
 
12:30-tól
Stephen Maguire - Robert Milkins
Neil Robertson - Stephen Hendry
Martin Gould - Jamie Cope
A televíziós közvetítések 8:30-tól és 12:30-tól lesznek követhetők az Eurosporton.