Férfi kézilabda BL

A León lesz a Veszprém nyolcaddöntős ellenfele

Kedden délelőtt a dániai Hörsholmban kisorsolták a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosításait. Az MKB Veszprém a spanyol Ademar León együttesével mérkőzik meg a negyeddöntőbe kerülésért. Az első összecsapást Spanyolországban rendezik.

A León a csoportkörben kétszer is legyőzte a Pick Szegedet, a Tisza-partján 35-31-re, most vasárnap, otthon pedig 31-25-re.

Mocsai Lajos együttese a második helyen végzett csoportjában az Atlético Madrid elleni (utolsó másodpercben lőtt góllal elért) győzelemnek köszönhetően, így a csoportharmadikok közül kaphatott ellenfelet. A vezetőedző előzetesen úgy vélte, együttesének a lehetséges ellenfelek közül (Sävehof, Kielce, Metalurg Szkopje, Ademar León) a svéd Sävehof lenne a legjobb nyolcaddöntőben.

"A Sävehof, a macedón Metalurg és a spanyol León lehet az ellenfelünk. Az elmúlt években rendre a legnehezebb lehetséges riválist kaptuk a kieséses szakaszban. A körülményeket ismerve úgy érzem, a svéd csapat lenne nekünk a legjobb, ha lehet egyáltalán ilyet mondani. Az is biztos, hogy az első mérkőzést idegenben vívjuk. A Szkopje otthon életveszélyes, még a legjobbak ellen is esélye volt a győzelemre hazai pályán. A spanyolok is komoly erőt képviselnek, a Szegedet vasárnap például úgy győzték le, hogy nem játszott a balkezes oldaluk" - mondta az MTI-nek hétfőn, egy nappal a dániai (Hörsholm) sorsolás előtt Mocsai.

A León a csoportkörben kétszer is legyőzte a Pick Szegedet, a Tisza-partján 35-31-re, most vasárnap, otthon pedig 31-25-re. Kvartettjében a Kiel és a Köbenhavn mögött végzett a harmadik helyen.

A két csapat a 2008/09-es BL kiírás 16-os középdöntőjében mérkőzött egymással: 2009. február 15-én Veszprémben 28-26-ra, február 28-án, Leónban pedig 32-30-ra nyert a magyar bajnok.

A sorsolás előtt Tor Lian EHF-elnök elmondta, hogy a főszponzor Velux további három évig, 2016-ig marad a sorozat első számú támogatója.

A nyolcaddöntők párosításai:
Füchse Berlin (német)-HSV Hamburg (német)
Montpellier (francia)-Barcelona (spanyol)
Wisla Plock (lengyel)-THW Kiel (német)
Schaffhausen (svájci)-Atlético Madrid (spanyol)
Ademar León (spanyol)-MKB Veszprém (magyar)
Kielce (lengyel)-Cimos Koper (szlovén)
Metalurg Szkopje (macedón)-Croatia Zagreb (horvát)
Sävehof (svéd)-AG Köbenhavn (dán)
 
A nyolcaddöntő első mérkőzéseit március 14. és 18. között, a visszavágókat pedig március 21. és 25. között rendezik meg.