Légiósaink

Németh vezette győzelemre a Waalwijkot, Szalai-gól és Hajnal-gólpassz Németországban

Az elmúlt hétvégén Hollandiában és Németországban is magyar labdarúgókat ünnepelhettek a szurkolók: Németh Krisztián első gólját szerezte a Waalwijkban, az RKC ezzel a találattal győzött. Szalai Ádám 2010 decembere után ismét eredményes volt a Mainzban, a második gólt jegyezte csapata 4-0-ás sikeréből. Hajnal Tamás két gólnál is előkészítőként jeleskedett a szintén diadalmaskodó Stuttgartban.

ANGLIA

Bogdán Ádám ezúttal a Chelsea játékosaival nézett farkasszemet a Bolton kapujában. A válogatott portás a Stamford Bridge-en is helytállt, nem okolható a 3-0-s vereségért, több nagy védéssel mentette meg övéit a nagyobb arányú különbségtől.

Buzsáky Ákos a kispadon kezdett a Queens Park Rangersben, csapata 1-0-ra kikapott hazai pályán a Fulhamtől a londoni rangadón. A QPR zsinórban harmadszor maradt alul, Buzsáky a 83. percben állt be.

A sérült Gera Zoltánt nélkülöző West Bromwich Albion szurkolói a Wolverhampton elleni 5-1 után újabb gólzáporos sikernek örülhettek, a birminghamiek 4-0-ra verték a vendég Sunderlandet. Fülöp Márton a kispadon fogalt helyet a hazaiaknál.

A Championshipben Futács Márkó csapata, a Portsmouth gólnélküli döntetlent játszott a vendég Leeds Uniteddel, Futács kezdőként szerepelt, a 76. percben cserélték le. A Cardiff City-Hull City (Gulácsi Péter) mérkőzést március 13-ra halasztották.

A harmadosztályban a Rochdale Kurucz Péterrel a kapuban 0-0-át játszott a Colchester United pályáján.

NÉMETORSZÁG

A Szalai Ádámmal felálló Mainz 4-0-ra verte a Kaiserslauternt, és a csatár is megszerezte első gólját azóta, hogy visszatért súlyos térdsérüléséből.Fölényes győzelmeket arattak a "magyar" csapatok a Bundesliga 23. fordulójában. A Szalai Ádámmal felálló Mainz 4-0-ra verte a Kaiserslauternt, és a csatár is megszerezte első gólját azóta, hogy visszatért súlyos térdsérüléséből. Szalai csapata második találatát jegyezte, ezt megelőzően 2010. december 18-án volt eredményes a St. Pauli ellen, néhány héttel azelőtt hogy súlyos térdsérülése lezárta a remekül induló tavalyi szezonját.

Stieber Zoltán a cserepadról nézte végig a Mainz sikerét.

Mainz-Kaiserslautern:

A Stuttgart a Freiburg ellen nyert 4-1-re, amihez Hajnal Tamás egy gólpasszal és egy újabb remek szöglettel járult hozzá. A harmadik gól előtt a középpályás ívelt a kapu előterébe szögletből, majd a negyediknél ő adta a gólpasszt Harniknak.

Stuttgart-Freiburg:

A másodosztályban Király Gábor hibátlanul védte az 1860 München kapuját, amely így 1-0-ra legyőzte idegenben az Union Berlint. Királyék zsinórban ötödször győztek, összességében már nyolc forduló óta veretlenek. Lázok János a 77. percben állt be a Duisburgba, amely 2-0-ra kikapott a Dresden otthonában, sorozatban negyedszer szenvedett vereséget.

Nagy Dániel végig a pályán volt a Hamburg II-ben, amely a Regionalligában négy nyeretlen meccs után kiütötte a Berlin Ankarasport (5-0).

OLASZORSZÁG

Sorozatban kilencedik veretlen mérkőzését játszotta a Serie B 26. fordulójából pótolt találkozón a Brescia, amelynek kezdőcsapatában Vass Ádám is helyet kapott a Torino ellen 1-0-ra megnyert találkozón. A magyar középpályás 69 percet játszott, míg Feczesin Róbert a cserék közül nézte végig a meccset. A Sampdoria múlt hétfőn 2-1-re kikapott a Torinótól a 28. fordulóban, Laczkó Zsolt a 70. percben állt be csereként a genovaiakhoz.

A harmadosztályban Kovácsik Ádám védte a Foligno kapuját, amely 3-0-ra alulmaradt a Lumezzane otthonában, és már hat forduló óta nyeretlen.

SPANYOLORSZÁG

A Málaga 5-1-re verte a vendég Real Zaragozát, Pintér Ádám végig a pályán volt a vesztes csapatban.

HOLLANDIA

1-0-ra győzött a Waalwijk a Vitesse ellen az Eredivisie 23. fordulójában. A mérkőzés egyetlen gólját a kezdőként 79 percet játszó Németh Krisztián szerezte. A csatárnak ez volt az első találata holland klubjában.

Horváth Gábor nem jutott szóhoz csereként az Ado Den Haagban, a hágaiak 4-0-ra kikaptak a Bredától, december 18-án nyertek utoljára.

A NEC három vereség után 4-0-ra kiütötte a Groningent, a nijmegenieknél Babos Gábor védett, Vadócz Krisztián is végigjátszotta a mérkőzést, Szélesi Zoltánt nem nevezték.

BELGIUM

A Genkben Köteles László sérült (az edzéseket a múlt héten elkezdhette), Tőzsér Dániel a padon ült (sorozatban másodszor), a címvédő 3-0-ra verte a Bruges-t. Az Anderlecht 0-0-ra végzett a korábban Kovács Pétert is foglalkoztató Lierse otthonában, Juhász Roland végigjátszotta a mérkőzést a vendégcsapatban. A brüsszeliek hét közben kikaptak a holland AZ Alkmaartól az Európa Ligában, kettős vereséggel búcsúztak a sorozattól a legjobb 32 között.

Czvitkovics Péter csapata, a Kortrijk 5-2-es vereséget szenvedett a vendég Lokerentől. Czvitkovics kezdett, a 60. percben cserélték le. A Kortrijk már öt kör óta nyeretlen, március végén a Belga Kupa döntőjét is a Lokerennel vívja majd.

AUSZTRIA

Szabics Imre klubja, a Sturm Graz 0-0-s döntetlent játszott a vendég Rapid Wiennel. A Sturm két forduló óta gólképtelen, utoljára február 11-én éppen Szabics szerzett gólt. A magyar csatár kezdőként 71 percet játszott. Waltner Róbertet nem nevezték a Mattersburgba, csapata 1-0-ra nyert az Admira otthonában. A Wiener Neustadt-Wacker Innsbruck találkozón (0-0) Sáfár Szabolcs védte a vendégek hálóját.

GÖRÖGORSZÁG

1-1-es döntetlennel ért véget az AEK Athén-OFI Kréta mérkőzés a görög bajnokságban. A bő félórát emberelőnyben játszó vendégcsapatba Bodor Boldizsár a 83. percben állt be.

Megyeri Balázs együttese, az Olimpiakosz Pireusz kettős győzelemmel jutott tovább az Európa Liga nyolcaddöntőjébe, oda-vissza 1-0-ra győzött az orosz Rubin Kazany ellen. Megyeri az első meccsen piros lapot kapott, a visszavágón eltiltott volt.

TÖRÖKORSZÁG

Lázár Pál klubja, a Samsunspor hazai környezetben 3-0-ás vereséget szenvedett a Bursasportól, védőt nem nevezték a mérkőzésre, akárcsak Elek Ákost az Eskisehirsporba, amely 2-1-re nyert a második helyen álló Fenerbahce ellen.

EGYÉB BAJNOKSÁGOK

A francia másodosztályban először nyert a Monaco azóta, hogy Koman Vladimir az együtteshez igazolt. Ráadásul a végig a pályán lévő magyar középpályásnak is volt szerepe Laval elleni 2-1-es a győzelemben, hiszen tőle indult az akció, ami csapata második gólját hozta.

A Sion 1-0-ás vereséget szenvedett a vendég Servette-től a svájci bajnokságban. A hazaiaknál Vanczák Vilmos és a Honvédtól igazolt Danilo is végig a pályán volt. A Sion már öt kör óta nyeretlen a pontvadászatban.