Tenisz

Edző-édesapja Babos Tímea nagyszerű adogatásaiban látja a siker titkát

Babos Csaba elmondása szerint a játékban méri a fejlődést, nem az eredményekben.

Babos Tímea tornagyőzelmet aratott

A 18 éves Babos Tímea megszerezte első WTA-tornagyőzelmét a mexikói Monterreyben rendezett női tornán. A magyar teniszezőnő a román Alexandra Cadantut győzte le két szettben a döntőben.Edző édesapja, Babos Csaba elmondása szerint a játékban méri a fejlődést, nem az eredményekben.

"A tenisznek bonyolult a rendszere, ez nem olyan, mint a Boston Maraton, hogy nyolcvanezren nevezhetnek. Ez a siker többek között arra kellett, hogy jobb rangsorba kerülve ott lehessünk a nagy versenyeken. Eddig azért szerencse is kellett, a bogotai főtáblára például az utolsó, a monterreyire az utolsó utáni pillanatban került fel Timi, miután akadt, aki lemondta a szereplést" - mondta az mno.hu-nak édesapja.

A szakember úgy látja, Tímea sokat köszönhet a jól sikerült első adogatásainak.

"Mivel fizikailag jobb a többségnek, a szélsőséges körülmények között, például a 2500 méter magasan Bogotában is jól teljesített, s ennek hasznát vette Monterreyben is. A jó szerva adottság is, de a végén már kilencven százalékban pontot szerzett az első adogatásai után, ütött tizenegy ászt a döntőben úgy, hogy az ellenfélnek nem volt bréklabdája sem, ez azért nagyszerű."