Manchester City

Carlos Tévez kedden újra pályára léphet

A hírek szerint Tévez a március 10-én rendezett Swansea elleni bajnokin már tagja lehet a felnőttcsapat keretének.

Tévez visszatérhet a Citybe

Carlos Tévez ismét pályára léphet a Manchester City mezében. Az argentin támadó egyelőre csak a tartalékok között szerepelhet kedden a Preston ellen, de hamarosan az első csapatnál is számíthatnak rá. A hírek szerint Tévez a március 10-én rendezett Swansea elleni bajnokin már tagja lehet a felnőttcsapat keretének.

Az utoljára szeptemberben pályára lépett, 27 éves játékos három hónapig klubjának engedélye nélkül hazájában tartózkodott, és Roberto Mancini vezetőedző januárban még úgy nyilatkozott, hogy soha többé nem szerepelhet a csapatban. Az engedély nélküli hazautazásért az egyesület hat heti fizetésmegvonással, azaz közel egymillió fontos pénzbírsággal sújtotta Tévezt, aki fellebbezett a döntés ellen - ám ezt most visszavonta. A pénzbüntetésekkel és befagyasztott járandóságával együtt a dél-amerikai légiósnak több mint 9,3 millió fontról (kb. 3,3 milliárd forint) kell lemondania.

A botrány akkor robbant ki, amikor a csatár állítólag nem akart beállni csereként a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen, ezért a City októberben 600 ezer fontos bírságot szabott ki rá. Később az angol hivatásos futballisták szervezetének nyomására megfelezték a büntetést.