Monterreyi tenisztorna

Életem meccsét játszottam - Babos Tímea

  • VNA

Igazi szenzációt okozott Babos Tímea szereplése Monterreyben, aki vasárnap élete első WTA-döntőjére készülhet.

Két újonc játszik majd a mexikói Monterrey-ben zajló női tenisztorna döntőjében. Sem a magyar Babos Tímea, sem pedig a román Alexandra Cadantu nem játszott még ugyanis WTA-torna fináléjában, kettőjük közül viszont valaki meg is fogja nyerni a mexikói versenyt. A magyar játékos szombaton 2 óra 27 perces csatában legyőzte a második helyen kiemelt olasz Sara Erranit (6-4, 6-7, 6-4) az elődöntőben. A WTA hivatalos oldalának beszámolója szerint a mindössze 18 éves magyar játékos fiatal kora ellenére is nagy lelkierőről tett tanúbizonyságot. A második szettben 4-2-es, 5-3-as előnye is volt, sőt 5-4-nél és 6-5-nél a mérkőzésért is adogathatott, mégsem tudta lezárni a mérkőzést. Vezetése ellenére elbukta a második szettet, de ezt követően sem zuhant össze lelkileg. A mérkőzés szorosságára jellemző, hogy végül mindketten azonos számú (108) labdamenetet nyertek meg, de a győzelem a magyar játékosé lett.

"Általában bajban vagyok az olyan típusú játékosok ellen, mint Errani, hiszen tapasztalt rutinos teniszező, aki nagyon stabilan játszik. A második játszmában kétszer is adogathattam a meccsért, de nem tudtam befejezni. Boldog vagyok, hogy Errani egyenlítése ellenére is megnyertem a mérkőzést. Eddig ez pályafutásom legnagyobb sikere. Nagyon örülök annak, hogy egymás után nyerem a meccseket. Az viszont talán még nagyobb örömmel tölt el, hogy ilyen magasan jegyzett játékosokat tudok legyőzni" - nyilatkozta a WTA honlapjának Babos.

A magyar játékost jó adogatásai többször is kihúzták a bajból, hiszen összesen 11 ászt szervált a mérkőzés folyamán. "Fontos volt számomra a szerva a mai napon. A lábmunkám nem volt mindig az igazi, ilyenkor jól jöttek a nagy szervák" - tette hozzá Babos. A magyar játékos eddig egyszer játszott Cadantu ellen, tavaly egy ITF-tornán találkoztak egymással, akkor a román lány győzött három játszmában. A torna előtt kevesen tippeltek volna erre a döntőbeli párosításra Monterreyben, hiszen Babos a 107., míg a 21 esztendős Cadantu a 110. helyen állt még hétfőn a világranglistán. Babosnak ráadásul két héttel ezelőttig mindössze egy főtáblás sikere volt eddig WTA-tornákon, azóta viszont egy bogotái elődöntő és most egy mexikói döntő fűződik a nevéhez. A végállomás pedig reméljük még nagyon messze van...