Serie A

Az Atalanta megbüntette az indiszponált Romát

Fölényes győzelmet aratott az Atalanta a Roma ellen hazai pályán a Serie A 25. fordulójában. A Farkasok védői nagy hibákkal járultak hozzá az ellenfél sikeréhez, ráadásul a vendégek kilencen fejezték be a mérkőzést.

Az Atalanta sokkal jobban kezdte a mérkőzést, de ehhez a Romában kezdő Juan-Heinze belső védőpáros is hozzájárult hatalmas helyezkedési hibákkal. A hazai csapatból Marilungo már a 3. percben ki tudott lépni, és bár ekkor még csak kapufáig jutott, a 10. minutumban már nem hibázott, miután teljesen üresen maradt a két nagynevű hátvéd között. (1-0)

Tíz perc sem kellett az újabb kék-fekete gólhoz, ezúttal úgy tűnt, hogy meg tudják állítani a vendégek a hazai támadást, de Heinze nem reagálta le, hogy Denis otthagyta, így a csatár egyedül kapott labdát a tizenhatoson belül, és ő is belőtte. (2-0)

A Roma védői reagálnak Denis góljára az Atalanta elleni mérkőzésen a Serie A-ban 2012-ben.

A Roma egyértelműen átvette az irányítást a folytatásban, és több helyzet után végül Borini tudott szépíteni a 36. percben, miután bekotorta Osvaldo rosszul sikerült lövése után a labdát. (2-1)

A Farkasok hiába reménykedtek azonban abban, hogy visszajöhetnek a meccsbe, a 47. percben ugyanis Marilungo elment a jobb szélen, középre gurított, ott pedig Denist két védő között is megtalálta a labda, és a hálóba passzolt. (3-1)

Nem sokkal később Osvaldo kiállíttatta magát a vendégcsapatból, majd Denis harmadik góljával 4-1-re alakult az állás. A csatár ezúttal Cigarini labdaszerzése után volt eredményes.

A hajrában még Marco Cassetti is kapott egy piros lapot, így a Roma kilenc emberrel fejezte be a találkozót.

Érdekes, hogy a délutáni mérkőzések közül csak a Catania-Novara meccsen nem volt kiállítás, és a Siena-Palermo találkozón Balzarettit már az 1. percben leküldte a játékvezető. A rózsaszín-feketék ennek ellenére vezetést tudtak szerezni, de végül 4-1-es vereséget szenvedtek.

Serie A
25. forduló
Atalanta-Roma 4-1 (2-1)
gólszerzők: Marilungo (10.), Denis (19., 47., 66.), illetve Borini (36.)
kiállítva: Osvaldo (54.), Cassetti (82.) - mindkettő Roma
Cagliari-Lecce 1-2 (0-1)
gólszerzők: Larrivey (50. - büntetőből), illetve Muriel (44.), Bertolacci (61.)
kiállítva: Canini (84.) - Cagliari
Catania-Novara 3-1 (1-0)
gólszerzők: Bergessio (30.), Marchese (47.), Gomez (55.), illetve Rubino (84.)
Chievo-Cesena 1-0 (0-0)
gólszerző: Moscardelli (78.)
kiállítva: Lauro (56.) - Cesena
Siena-Palermo 4-1 (2-1)
gólszerzők: Terzi (23. - büntetőből), Bogdani (34.), Rossettini (47.), Brienza (58.), illetve Budan (12.)
kiállítva: Balzaretti (1.) - Palermo