Bundesliga

A Dortmund magabiztos játékkal tartotta otthon a három pontot

A Bundesliga 23. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén a Borussia Dortmund 3-1 arányban nyert a Hannover ellen.

Remek meccset játszott a két csapat - Fotó: AFP

A 23. fordulóban a címvédő Dortmundnak a 9 meccs óta veretlen, hetedik helyen álló Hannover együttesét fogadta vasárnap. A vendégeknél Rausch és Pander is kimaradt a kezdőcsapatból, a BVB-nél ismét Lewandowski volt az egyetlen támadó. Már a találkozó elején cserélni kényszerült Jürgen Klopp, Bender sérülés miatt Gündogan lépett pályára. Negyedóra elteltével alakult ki az első komolyabb helyzet: Grosskreutz tette önzetlenül Lewandoeski elé a labdát, ám ő becsúszva nem találta el azt az üres kaputól néhány méterre.

Két perccel később Pinto előtt is helyzet adódott, de Piszczek blokkolni tudta a próbálkozást. A 27. percben megszerezte a vezetést a Dortmund: Pizsczek ugratta ki remekül Lewandowskit, akinek 15 méteres megpattanó lövése a rövid sarokba vágódott (1-0). A 37. percben tovább nőhetett volna az előny, Schmelzer bal oldalról nagy helyzetben ellőtte a labdát a hosszú sarok mellett.

Az 54. percben megduplázta előnyét a BVB: Blaszczykowski kapott remek labdát bal oldalon a tizenhatoson belül, majd középre adott, ahol honfitársa, Lewandowski a kapuba kotorta a labdáz (2-0). Egy óra elteltével az egy perccel azelőtt becserélt Ya Konan gondolt egyet és 21 méterről mesterien csavart a kint álló kapus felett a kapuba (2-1). A 72. percben Gündogan lőhetett 20 méterről, Zieler azonban résen volt. Nagy volt a feszültség a pályán, a jaátékvezető kis túlzással percenként osztogatta a sárga lapokat. A hosszabbításban végleg eldőlt a találkozó, egy szabadrúgás után Perisic lőtte el a labdát a kimozdzló kapus mellett (3-1). Ezzel a BVB továbbra is magabiztosan vezeti a tabellát.

Német bajnokság
23. forduló
Borussia Dortmund - Hannover 3-1
Gólszerző: Lewandowski (27., 54.), Perisic (90+2.) ill. Ya Konan (60.)