Serie A előzetes

Legyőzi-e valaki a Juventust? Most a Milané a lehetőség!

Minden értelemben csúcsrangadót rendeznek a Serie A 25. fordulójának szombati játéknapján, hiszen a Milan-Juventus mérkőzés nem csak a nevek alapján lesz érdekes, hanem valóban komolyan befolyásolhatja a bajnoki végeredményt, mivel ez a két csapat áll a tabella élén.

Milan-Juventus
20:45 Digi Sport
hatharom-tipp: X

A Milan formája kifejezetten biztató lett az utóbbi két hétben, hiszen előbb nagy nehezen elvették az Udinese hazai veretlenségét, majd lesöpörték az Arsenalt, végül könnyed győzelmet arattak a bajnoki utolsó Cesena otthonában is. Ez a rangadó azonban más lesz, mint mondjuk az Udinese vagy az Arsenal elleni volt, hiszen más kaliberű ellenfélről beszélünk. A Juventus sem parádézik a szezonban, de még mindig veretlen, és sokkal stabilabb a játéka, mint mondjuk az Ágyúsoké. Ráadásul a bajnokságban és a kupa elődöntőjének első meccsén is legyőzte már a piros-feketéket, utóbbit idegenben.

Antonio Nocerino és Andrea Pirlo küzdenek a Juventus és a Milan mérkőzésén a Serie A-ban 2011-ben Torinóban.

Massimo Allegrinek pedig megint szembe kell néznie a szegény ember problémájával: abból kell valamit kifőznie, amije van, és az nem sok minden. Nincs a pofozkodó Ibrahimovic, nincs az Arsenal ellen a csapaton nagyot dobó Boateng, és persze nincs Gattuso, Cassano, Aquilani, Flamini sem. Seedorf sem egészséges, de ez talán csak jól jön az együttesnek, hiszen ő eléggé visszafogottan teljesít az idén. Szinte minden meccsen villant egy jó távoli lövéssel, ami viszont kimaradt, és ennyi. Fazont nem igen tudott adni a csapatnak, pedig annak nagy szüksége lett volna rá. Viszont helyette is csak Emanuelsonra számíthat Allegri, ő meg az Inter ellen sült be csúnyán. Kíváncsiak vagyunk tehát, hogy ki tud-e valamit találni a szakvezető, aki talán csak annak örülhet, hogy Nesta újra ott lehet a védelem közepén.

Eközben Antonio Conte már-már a bőség zavarával küzd, csak Marrone hiányzik a keretéből, a széleken erőszakosságával mindig nagy lendületet hozó Simone Pepe is meggyógyult, és valószínűleg ott is lesz a kezdőben. A csatársorba Conte Vucinicet, Borriellót, Matrit, Del Pierót vagy az általa nem nagyon kedvelt, de a múlt héten a Catania ellen gólt szerző Quagliarellát is beállíthatja.

Mondjuk nem valószínű, hogy a vendégek mestere a csatársor megerősítésén agyal a legtöbbet, valószínűleg elégedett lenne egy 0-0-val is, hiszen csapata csak a második, de eggyel kevesebb meccset játszott, mint a rivális. Erre az eredményre egyébként van esély annak ellenére is, hogy messze a Milan a legeredményesebb csapat 48 lőtt góllal, és valószínűleg megpróbálnak majd gólra törően játszani a piros-feketék. A vendégeké ugyanis messze a legjobb védelem, összesen csak 14-szer találtak be a kapujukba, idegenben pedig csak 6 alkalommal kapituláltak.

Az olasz csúcsrangadóról 20.45 perctől élő szöveges tudósítással jelentkezünk!

Genoa-Parma
18:00 Digi Sport Plus
hatharom-tipp: 1

A játéknap másik meccsén az dőlhet el, hogy a Genoa a sűrű középmezőny élére tud-e állni vagy a Parma még jobban besűríti az állást. A papírforma hazai győzelmet ígér, de ehhez valószínűleg Rodrigo Palaciónak meg kellene törni a góltalansági sorozatát, mert az ő találatai nélkül ritkán nyer az együttese. Lásd, a legutóbbi három meccsen nem volt eredményes, ki is kapott a Genoa mindháromszor.

A másik oldalon Sebastian Giovinco tölt be hasonló szerepet, ő is eredményes volt a három legutóbbi alkalommal, amikor a Parma nyerni tudott. Kettejük formája tehát döntő lehet a kora esti mérkőzésen.