Vívó-vk

Gdanskban és Londonban sem születtek magyar sikerek

  • MTI

Mohamed Aida 11. helyen végzett szombaton a női tőrözők lengyelországi Grand Prix-viadalán.

A gdanski verseny honlapja szerint Mohamed két amerikai vívó legyőzésével jutott a legjobb 16 közé, ott azonban nagy küzdelemben, 11-10-re kikapott az olasz Ilaria Salvatoritól.

Ugyanezen a helyszínen Varga Gabreilla 26. lett, mivel az első fordulóban aratott győzelmét követően 13-8-as vereséget szenvedett Elisa Di Franciscától. Az olasz egy körrel korábban - a végül 64. - Kreiss Fannyt búcsúztatta. A negyedik magyar főtáblás, Knapek Edina szintén kikapott első főtáblás mérkőzésén, s végül 40. lett a 156 fős mezőnyben.

Női tőrben rendeznek csapatversenyt az olimpián, így elsősorban a válogatottnak kell jól szerepelnie. A magyar együttes jelenleg kedvező pozícióban van, ezt kell megőriznie a hátralévő két márciusi versenyen, a torinóin és a budapestin.

A hétvégén a női kardozók Londonban versenyeznek. Az egyéni Vk-viadalon Benkó Réka a 33., Nagy Orsolya a 38., Garam Nóra pedig a 61. helyen végzett a 146 fős mezőnyben. Vasárnap csapatverseny is lesz, de az olimpiai részvétel szempontjából nem számít, mivel a nyári játékokon csak egyéni küzdelmek lesznek női kardban. A magyarok közül a legnagyobb esélye a kvótaszerzésre Benkó Rékának van.