ZTE

Egy jó kezdés nagyon fontos lenne - Prukner László

Sokáig kérdéses volt az NB I-ben sereghajtó Zalaegerszeg tavaszi szereplése, de egy névtelen magyar vállalkozó jelentős összeggel segítette a nehéz anyagi helyzetben lévő klubot. Prukner László vezetőedző az előrelépéshez a szurkolók segítségére is számít.

"A nehézségek ellenére becsülettel dolgoztunk, a munka minőségére azonban a tavaszi szereplésünk adja meg a választ - nyilatkozta Prukner László a ztefc.hu-nak. - Dolgoztunk, annak ellenére, hogy a nyugodt munkához nem voltak meg a feltételek, és itt nemcsak az anyagiakra gondolok. A játékosokkal együtt tudomásul vettük, "helyzet van" Egerszegen."

"Továbbra is állítom, hogy az őszi csapat mentálisan gyenge volt. Abból a keretből mintegy tízen távoztak. A többség távozását abszolút nem sajnálom. Egyedül Kamber hiányzik, ő egy igazi, profi remek mentalitású játékos volt. Bár nem sikerült megerősíteni a csapatot, ahogy szerettem volna, de véleményem szerint a jelenlegi keret mentálisan erősebb az őszinél. A másik fontos tényező, hogy a jelenlegi csapat egységesebb, nagyobb akarattal bír, az említett tényezők nehéz helyzetben sokat segíthetnek. Mi pedig abban vagyunk."

A tavaszi célokról így nyilatkozott a szakember: "Egy jó kezdés nagyon fontos lenne, nagyot lendíthetne a csapat szekerén. Fontos lenne, hogy a játékosok lássák, hogy a város, a megye akarja az NB I-et, amit - kimondom - eddig nem nagyon tapasztaltam. Amíg itt dolgozom, ígérhetem, a játékosok nevében mindent megteszünk a megkapaszkodás érdekében. Kérem a szurkolókat is, hogy jelenlétükkel demonstráljanak a csapat mellett, szurkolásukkal sokat segíthetnek a játékosoknak."

"Nem tartom verhetetlennek a Pécset. A bennmaradáshoz mindenképpen 8 mérkőzést kell nyernünk. Már mondtam, a sikeres rajt fontos lehet számunkra, amelyhez nagyban hozzá segíthetnek minket a szurkolók. Frázisnak tűnik, de a 12. játékos lehet a szurkoló. Változatlanul állítom, hogy könnyebb bent maradni az élvonalban, mint az NB II-ben bajnoki címet nyerni."