Premier League

Edzőmeccset játszott a City a Blackburnnel

.A Manchester City hazai pályán 3-0-ra győzött a fikarcnyi ellenállást sem tanúsító Blackburn Rovers ellen az angol labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának szombati mérkőzésén. A kékmezesek közel 90 százalékban birtokolták a labdát a találkozón

Az éllovas Manchester City magabiztos győzelemmel tartotta otthon a három pontot a bennmaradásért küzdő Blackburn ellenében

A kiesőjelölt Blackburn szűk egy hónapja nagy tettet vitt végbe, otthonában győzte le a városi rivális Unitedet, de az újabb manchesteri bravúr nem jött össze a Roversnek. A magát már testőrökkel is védő Blackburn csak nyomozta a labdát az Etihadban, csak idő kérdése volt, mikor szerzi első gólját a City: a 30. percben labdaszerzés után Silva-Kolarov összjátékot követően a szerb laposan középre adott, Balotelli közelről a hálóba helyezett, majd a gól után barátnőjének üzent egy "szeretlek" felirattal (1-0). A szünetig Yaya Touré duplázhatott volna, de kétszer is a kapu mellé lőtt.

Agüero az 52. percben hizlalta az előnyt, bal oldali szöglet után közelről volt eredményes (2-0). A kisebb sérülés miatt lecserélt Balotellit váltó Edin Dzeko pályára lépése után szinte egyből gólt szerzett, Kolarov beadása után fejelt a kapuba (3-0). A fikarcnyi ellenállást sem mutató Blackburn örülhet, hogy egy hármassal megúszta, a City könnyed győzelemmel erősítette meg vezető helyét a tabellán.

Premier League, 26. forduló:
Manchester City-Blackburn 3-0 (1-0)
gólszerző: Balotelli (30.), Agüero (52.), Dzeko (81.)
 
Korábban:
Chelsea-Bolton Wanderers 3-0 (0-0)
g: Luiz (48.), Drogba (61.), Lampard (79.)
 
Newcastle United-Wolverhampton Wanderers 2-2 (2-0)
g: P. D. Cissé (6.), Gutierrez (18.), illetve Jarvis (50.), Doyle (66.)
 
Queens Park Rangers-Fulham 0-1 (0-1)
g: Pogrebnyak (7.)
kiállítva: Diakite (33., QPR)
 
West Bromwich Albion-Sunderland 4-0 (2-0)
g: Odemwingie (3., 49.), Morrison (41.), Andrews (90.)
 
Wigan Athletic-Aston Villa 0-0
 
Vasárnap:
Arsenal-Tottenham Hotspur 14:30
Norwich City-Manchester United 14:30
Stoke City-Swansea City 16
 
A Liverpool-Everton összecsapást a Ligakupa vasárnapi döntője (Cardiff City-Liverpool, Wembley Stadion 17 ó) miatt elhalasztották.