Monterreyi tenisztorna

Arn Gréta és Babos Tímea is elődöntős

  • MTI /63

Arn Gréta és Babos Tímea is továbbjutott a 220 ezer dollár összdíjazású monterreyi salakpályás női tenisztorna negyeddöntőjéből pénteken.

A spanyol hírügynökség külön is foglalkozott Arn négy közé kerülésével, kiemelve, hogy a felek - eső miatt - összesen négy órán át küzdöttek egymással. A nyitószettet könnyedén hozta a magyar teniszező, csupán egyetlen gémet engedve át riválisának, a második szettben annál nagyobb volt a küzdelem. Fej fej mellett haladva jutottak el 6:6-ig, amikor közbeszólt az időjárás. A kényszerpihenő Arnnak tett jobbat, mert a rövidítésben az orosz elhúzott ugyan 4-2-re, ám a magyar játékos fordított, s az elődöntőbe verekedte magát.

A szintén a legjobb négy közé jutott Babos Tímeának még ennyi fejtörést sem okozott osztrák ellenfele, Mayr-Achleitner, akinek a két szettben összen hat játékot engedélyezett.

A két magyar lány akár házidöntőt is vívhat vasárnap, ugyanis az elődöntők során elkerülték egymást. Ott valamivel nehezebb dolga majd Babos Tímeának lesz, hiszen a torna második kiemeltjével, az olasz Sara Eranival találkozik, míg Arn Gréta a román Cadantuval néz majd szembe.

WTA-Monterrey
negyeddöntő
Arn Gréta (6.)-Bratcsikova (orosz) 6-1, 7-6(6)
Babos Tímea - Mayr-Achleitner (osztrák) 6-4, 6-2
Sara Errani (olasz, 2.) -Mandy Minella (luxembourgi) 6-1, 6-2
Alexandra Cadantu (román)-Lourdes Dominguez Lino (spanyol, 8.) 6-2, 6-0








WTA-Monterrey
az elődöntők párosítása
Cadantu - Arn Gréta
Errani - Babos Tímea