Vízilabda BL

A Vasas legyőzte az Egert, ott van a legjobb nyolcban

  • MTI
megosztom

A Vasas legyőzte az Egert csoportjuk zárókörének szombati összecsapásán 13-9-re a Komjádi uszodában, s bejutott a férfi vízilabda Bajnokok Ligája legjobb nyolc együttese közé.

A Vasas legyőzte az Egert csoportjuk zárókörének szombati összecsapásán 13-9-re a Komjádi uszodában, s bejutott a férfi vízilabda Bajnokok Ligája legjobb nyolc együttese közé.

Az Egernek gyakorlatilag tejesen mindegy volt, a Vasasnak annál inkább nem az, hogy miképpen végződik az egymás elleni csata a Komjádi uszodában. A hevesiek ugyanis már az előző fordulóban "elszálltak", vagyis semmiképpen sem szerezhették már meg a négyes első vagy második helyét, viszont az angyalföldiek győzelem esetén még biztosíthatták részvételüket az első számú kontinentális sorozat negyeddöntős mezőnyében – függetlenül attól, mire megy egymással a másik párban a vasárnapi, magyarországi összecsapáson a Szeged és a BL-címvédő belgrádi Partizan.

Ráadásul az Eger igen "előzékenynek" tűnt, amikor - hivatalosan a szerdai, Szolnok elleni bajnoki rangadó előtti pihentetés céljával – eleve kihagyta a Vasas elleni keretből három olimpiai bajnokát, a nemzeti együttessel friss Eb-bronzérmes Biros Pétert, Hosnyánszky Norbertet és a kapus Szécsi Zoltánt. Ugyanakkor a piros-kék alakulat a biztos diadal érdekében minden erősségét mozgósította, így a vállműtétjéből felépült válogatott kapusát, Nagy Viktort is.

Mindennek megfelelően villámrajtot vett a házigazda: négy támadásból négyszer volt eredményes egymás után saját olimpiai aranyérmesei, a két Steinmetz, Ádám és Barnabás, Kiss Gergely, továbbá horvát világbajnok légiósa, Miho Boskovic révén. Az Eger a hazai 5-0-nál "ébredt" (5-2), de így is 6-2-vel zárult az első negyed.

A folytatásban a hevesiek igazolták, hogy tényleg magukhoz tértek, mert egészen 8-6-ig feljöttek, majd – a harmadik játékrészben – 10-6-os Vasas-előnynél a már harmadszor is betaláló fiatal Bátori Bence jóvoltából 10-7-re, a végül szintén triplázó Kovács Gábor bombája nyomán pedig 10-8-ra módosult az állás. A Vasas-híveket azonban megnyugtatta az egri kaput ötödik kísérletéből ötödszörre (!) is bevevő Boskovic (11-8). A befejező negyednek pedig már az elején eldőlt a mérkőzés végkimenetele is, amikor Kiss negyedik és ötödik gólját szerezte (13-8). Jóllehet még szépített az Eger (13-9), a vereséget nem kerülhette el, így 3 ponttal maradt csoportutolsó, a Vasas pedig ott van a BL legjobb nyolc csapata között. 

Hogy elsőként vagy másodikként, az a kvartett további két tagjának mérkőzésétől függ. A csoport másik mérkőzését vasárnap 16 órától vívja odahaza a Szeged a Partizan Beograddal.

A kvartett állása a befejező meccs előtt: 1. (és már negyeddöntős) Vasas 11 pont/6 mérkőzés, 2. Szeged 10/5, 3. Partizan 7/5, 4. Eger 3/6

A másik továbblépő a Szeged lehet, ha nyer, vagy döntetlenre végez, míg a Partizan sikere esetén – lévén pontszámban utoléri a csongrádiakat – az összgólkülönbség dönt.

Eredmény, BL-főtábla, C csoport, 6. forduló:
TEVA-Vasas-UNIQA – ZF-Eger 13-9 (6-2, 3-4, 2-2, 2-1)
góldobók: Boskovic, Kiss G. 5-5, Steinmetz Á., Steinmetz B., Brguljan 1-1, illetve Bátori, Kovács G. 3-3, Seman 2, Chilko 1

 

megosztom