NB I

A német tulajdonosjelölt évi kétmillió eurót áldozna a Vasasra

  • MTI

Saját bevallása szerint évi kétmillió eurót áldozna az együttesre Alfredo Demiani, a Vasas labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság német tulajdonosjelöltje.

"Komoly terveink vannak, nem szórakozásból vagyunk itt, a célunk, hogy a Vasas három éven belül nemzetközi kupaporondon szerepeljen" - mondta a szombati sajtótájékoztatón a hamburgi születésű, ingatlanüzlettel foglalkozó befektető, aki hozzátette: rövid időn belül megtörténhet a szerződés aláírása, amennyiben könyvelői és ügyvédei mindent rendben találnak a Vasas Futball Kft. teljes átvilágítása során.

Demiani reményei szerint a hétvégén befejeződik az átvizsgálás, azaz hétfőre lesz eredmény. Mint mondta, a szakmai stábban az idény végéig nem lesz változás, az egyetlen személyi csere az lesz, hogy ő lesz az ügyvezető, amennyiben létrejön az üzlet.

A Vasas Futball Kft. 99 százalékos tulajdonrészét a Híd Akvizíciós Zrt.-től megvenni szándékozó német üzletember megjegyezte, a gazdasági társaságban 1 százalékos tulajdonjoggal rendelkező anyaegyesület, azaz a Vasas SC támogatja a tranzakciót, minden tárgyalás a klub tudtával zajlott.

Demiani azzal indokolta, hogy a Vasasra esett a választása, hogy mindenképpen nagy tradícióval rendelkező, fővárosi csapatba szeretett volna befektetni. Újságírói kérdésre elárulta, Németországban alacsonyabb osztályú együttest már támogatott korábban, így nem ismeretlen számára a futball világa.

Az OTP Bank Ligában 12. helyen álló klub anyagi helyzetével kapcsolatban február elsején - sajtótájékoztató keretében - elhangzott, hogy 400 millió forint körül van az éves költségvetés, a tartozások mértéke pedig elenyésző ehhez képest.