Spanyol foci

Torres a Chelsea-ben mutatott teljesítményével kijátszotta magát a válogatottból

  • MTI

Több mint öt év után kimaradt a világ- és Európa-bajnok spanyol labdarúgó-válogatott keretéből Fernando Torres.

Vicente del Bosque szövetségi kapitány pénteken hozta nyilvánosságra a Venezuela elleni barátságos mérkőzésre készülő együttes névsorát, amelyben nem szerepel a Chelsea támadója.

Fernando Torres a spanyol válogatott Chile elleni mérkőzésén 2011-ben

"Torres nincs jó formában, ezért úgy gondoltuk, jobb most neki, ha nem jön" - nyilatkozta a szakember. - "Ugyanakkor ez még nem jelent semmit, ez még nem az a csapat, amely az Európa-bajnokságon szerepel majd."

A 27 éves támadó 2006 novembere óta mindig tagja volt a nemzeti együttesnek, ám amióta a londoni Kékekhez szerződött, 34 meccsen mindössze három gólt szerzett, legutóbb tavaly októberben talált a kapuba. Torres a válogatottban 2010 szeptemberében volt utoljára eredményes.

A címvédő spanyolok a nyári Európa-bajnokságon az olaszokkal, az írekkel és a horvátokkal szerepelnek majd egy csoportban.

A spanyol válogatott kerete
A Venezuela elleni barátságos találkozóra
Kapusok: Iker Casillas (Real Madrid) Victor Valdes (Barcelona) Jose Reina (Liverpool)
Védők: Alvaro Arbeloa (Real Madrid) Sergio Ramos(Real Madrid) Carles Puyol (Barcelona) Gerard Pique (Barcelona) Andoni Iraola (Athletic Bilbao) Javi Martinez (Athletic Bilbao) Jordi Alba (Valencia)
Középpályások: Xavi (Barcelona) Andres Iniesta (Barcelona) Cesc Fabregas (Barcelona) Sergio Busquets (Barcelona) Thiago Alcantara (Barcelona) Xabi Alonso (Real Madrid) David Silva (Manchester City) Santiago Cazorla (Malaga) Jesus Navas (Sevilla) Juan Mata (Chelsea)
Támadók: Iker Muniain (Athletic Bilbao) Roberto Soldado (Valencia) Fernando Llorente (Athletic Bilbao) Alvaro Negredo (Sevilla)