Manchester United

Ryan Giggs 900. mérkőzésére készül

  • MTI

Egyedülálló csúcsot érhet el Ryan Giggs, a Manchester United labdarúgócsapatának walesi középpályása, aki 900. alkalommal léphet pályára a Vörös Ördögök mezében a vasárnap sorra kerülő, Norwich City elleni bajnoki összecsapáson.

Ryan Giggs elnyűhetetlen

A 38 esztendős futballista február 10-én további egy évvel meghosszabbította szerződését az MU-val, így jövőre 22. szezonját játszhatja majd a klub színeiben.    

"Most már ráadás minden egyes meccs. - mondta Giggs. - Büszke vagyok arra, hogy elértem a 900-as határt, különösen azért, mert mindezt egy olyan egyesületben tettem, amelyet nagyon szeretek."

A játékos 14 esztendős volt, amikor a manchesteri gárdát 1986 óta vezetőedzőként irányító Sir Alex Ferguson felfedezte.

"Csodálatos játékos, aki összetartja a gárdát. - vélekedett tanítványáról a skót mester. - Folyamatosan kitalál valami újat, állandóan azon dolgozik, hogy még jobban teljesítsen, és a sikeréhségéből soha nem veszített semmit. A korától függetlenül zseniális futballista."

Egyetlen labdarúgó sem gyűjtött annyi trófeát az angol klubfutballban, mint a 64-szeres walesi válogatott Giggs, aki a Uniteddel többek között két Bajnokok Ligája-győzelmet, 12 bajnoki címet, négy FA Kupa-diadalt és négy Ligakupa-sikert ünnepelhetett.

Azt, hogy visszavonulása után marad-e a labdarúgásban, még nem árulta el, de Ferguson például az mondta: el tudná őt képzelni utódjának az MU kispadján. Hasonlóan vélekedik erről a kérdésről Paul Scholes, a manchesteri klub 37 éves középpályása.

 "Nyilvánvalóan a lehető legalkalmasabb emberre van szükség egy ilyen feladathoz, én pedig azt tudom mondani, hogy később a United irányítására Ryan Giggs lesz a legjobb jelölt" - fogalmazott Scholes.