Kosárlabda

Manchesterben és Barcelonában melegít az olimpiára a Dream Team

  • VNA

Kifejezetten erős ellenfelekkel játszik az olimpiai felkészülés során az amerikai férfi kosárlabda válogatott.

Pénteken az amerikai szövetség nyilvánosságra hozta a londoni olimpiára készülő férfi kosárlabda válogatott felkészülési programját. A '92-es nyári játékok óta rendre a Dream Team becenévvel illetett csapat július 6-11 között a Nevada állambeli Las Vegasban tréningezik, majd július 12-én a Dominikai Köztársaságban játszik felkészülési mérkőzést. Ezt követően egy rövid washingtoni edzőtábor után július 16-án Brazíliával játszanak felkészülési meccset Kobe Bryanték.

Az otthoni alapozás után viszont már irány Európa, ahol július 18-án és 19-én Manchesterben a házigazda brit csapat ellen játszik két felkészülési mérkőzést a válogatott. A felkészülési "turné" utolsó állomása pedig Barcelona lesz, ahol a Palau Sant Jordiban két fő riválisuk (Argentína és az Eb-győztes Spanyolország) ellen játszanak mérkőzést július 22-én és 24-én.

Kobe Bryant Pekingben büszkén viselte az amerikai válogatott mezét - Fotó: insidethegames.org

"Komoly kihívást jelentő ellenfél listát sikerült összeállítanunk a felkészülési mérkőzésekre" - nyilatkozta a szövetség elnöke, Jerry Colangelo. "Mind az öt felkészülési találkozót remek környezetben és erős ellenfelek ellen vívjuk meg, így nem lehet gond az olimpiára történő ráhangolódással" - mondta a keret főedzője, Mike Krzyzewski. A 13-szoros olimpiai bajnok amerikai férfi válogatott címvédőként utazik Londonba, de egyelőre még nem lehet tudni, hogy kik alkotják a csapatot. Jelenleg 20 fős kerete van a válogatottnak, amelyet később szűkítenek majd le az olimpián nevezhető 12 játékosra.