NHL

Jeff Carter Királyként folytatja

  • Molnár Dávid

Hónapok óta tartó pletykáknak vetett véget a Columbus, miután Los Angelesbe küldte Jeff Cartert a Kings védőjéért, Jack Johnsonért, illetve egy későbbi draftjogért.

Jeff Carter pályafutásának ohiói kitérője, mint az csütörtökön kiderült, nem tartott egy évig sem. Cartert még tavaly júniusban cserélte el a Flyers, miután a vezetőség úgy vélte, hogy a fiatal csatár életmódja nagyon megbomlasztja a Flyers öltözőjének hangulatát. Meg természetesen kellett a hely a fizetési sapka alatt Ilja Brizsgalov marasztalására.

Carter pedig a Flyersszel 2022-ig szóló szerződést kötött, így igazi meglepetésként érte az elcserélése. A Columbus számára alig kilenc hónappal később pont ez a szerződés nyújtott szinte lehetetlen feladatot a játékos elcserélésénél. A Blue Jacketsnél való néhány hónapos együttléte finoman fogalmazva sem volt gyümölcsöző kapcsolat – Carter sérülésekkel és kevés ponttal vetette észre magát, és mondhatni, hogy még az NHL idei legrosszabb csapatában is kitűnt a rossz teljesítménye.

Már olyan híresztelések is erőre kaptak, hogy Scott Howson, a columbusiak menedzsere Rick Nashsel együtt árulja Cartert, a gyenge produkciója annyira elriasztotta a többi csapatot. Egy kivételével. A Los Angeles Kings érthetetlen módon az NHL sereghajtója idén lőtt gólok tekintetében, és Dean Lombardi, a kaliforniaiak menedzsere úgy vélte, hogy megéri rááldozni Carterre, hátha az ő góljai azok, melyektől 180 fokos fordulatot vehetne a csapat.

Jeff Carter és Mike Richards még a Philadelphiában

Plusz motivációt jelenthet majd Carter számára, hogy ismét együtt játszhat legjobb barátjával, Mike Richardsszal, akivel a Philadelphiában együtt robbantak be a köztudatba, illetve még Simon Gagnéval is, akivel szintén együtt kergették a pakkot két évvel ezelőtt. Szóval még az összeszokottság általában elnyúló idejét is megspórolta magának Dean Lombardi.

Carter szolgálataiért cserébe Jack Johnson érkezett Columbusba, aki egy stabil védelmet nyújtó, offenzív felfogású bekk, pont olyan, amilyenre a Columbus védelmének szüksége van. Johnson mellett egy 2012-es vagy egy 2013-as első körös húzás üti a columbusiak markát.

Ohióban tehát megkezdődött a söprögetés, egy nappal Antoine Vermette elküldése után Jeff Carter is szedhette a sátorfáját. A nagy kérdés azonban még mindig a levegőben lóg, hogy hétfőig távozik-e velük együtt a franchise arca, Rick Nash is. A különböző cserepletykákra szakosodott portálok és újságírók szerint a San Jose Sharks és a New York Rangers érdeklődik leginkább a kanadai olimpikon után, azonban egyik sem hajlandó megadni azt a csomagot Nashért, amit Scott Howson követel – egy stabil NHL-es játékos, egy tehetséges fiatal, illetve egy előkelő draftjog. Hétfőig azonban még sok minden történhet.