Alpesi sí

Feuz betlizett, Cuche miatt viszont örültek a svájciak

  • VNA

A kitzbüheli verseny pótlásaként a svájci Crans Montanán rendeztek szuperóriás-műlesikló versenyt pénteken.

Ezen a hétvégén három versenyt is rendeznek a férfi alpesi sízők számára a Világkupában. Pénteken ugyanis a korábban Kitzbühelben elmaradt szuperóriás-műlesiklást pótoltak. A versenyt a hazai pályán szereplő Didier Cuche nyerte meg, aki ezzel szezonbeli negyedik, összesítésben pedig már a 21. Vk-sikerét aratta. A szikrázó napsütésben, de éppen a nagy meleg (10 fok) miatt nehéz pályán rendezték meg a versenyt, ahol a szezon végén visszavonuló, 37 éves Cuche alig 16 századdal győzött a kanadai Jan Hudec előtt. A svájci síző ezen a hétvégén szerepelhet utoljára hazai közönség előtt, így - a további két verseny eredményétől függetlenül - méltó módon búcsúzott. Érdekesség, hogy Cuche 16 éves profi pályafutása alatt most nyert mindössze másodszor Világkupa versenyt svájci havon.

A harmadik helyen az osztrák Benjamin Raich végzett. Gyenge napot fogott ki viszont a svájci Beat Feuz, aki csak a 20. lett, így nem tudta jelentősen csökkenteni hátrányát az összetett Világkupa élén álló osztrák Marcel Hirscherrel szemben. Érdekesség, hogy a technikai számok specialistájának tartott Hirscher most tőle szokatlan módon elindult ebben a számban is, de nem járt szerencsével (pedig pár pontnak is örült volna), hiszen a 34. helyért nem kapott végül Világkupa pontot. Szombaton egy újabb super-G verseny következik, vasárnap pedig az óriás-műlesiklásé lesz a főszerep Crans Montanán.

Alpesi sí Világkupa - Crans Montana (SUI)
férfi szuperóriás-műlesiklás
1. Didier Cuche (SUI) 1:33,11
2. Jan Hudec (CAN) +0,16 mp
3. Benjamin Raich (AUT) +0,21 mp
4. Silvan Zurbriggen (SUI) +0,43 mp
5. Hannes Reichelt (AUT) +0,57 mp
6. Christof Innerhofer (ITA) +0,60 mp
Az összetett Világkupa állása: 1. Marcel Hirscher (AUT) 1055 pont, 2. Ivica Kostelic (CRO) 1043 pont, 3. Beat Feuz (SUI) 1014 pont, 4. Aksel Lund Svindal (NOR) 785 pont, 5. Didier Cuche (SUI) 761 pont, 6. Romed Baumann (AUT) 702 pont