Magyar foci

Az MLSZ-nek már nagyon elege van Egervári és Sousa elmaradt kézfogásából

Éles hangvételű közlemény jelent meg a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapján, amelyben közlik, hogy lezártnak tekintik az Egervári Sándor szövetségi kapitány és Paulo Sousa Videoton-edző elmaradt kézfogása kapcsán kirobbant ügyet.

A közlemény szerint az MLSZ elvárja munkatársaitól - így nyilvánvalóan Egervári Sándor szövetségi kapitánytól is -, hogy ne hangoztassák magánvéleményüket és ne minősítsék a klubok alkalmazottainak tevékenységét, viselkedését sem.

Egervári Sándor a magyar labdarúgó-válogatott egyik mérkőzésén 2011-ben.

Ugyanakkor a szövetség szerint a témát - ami abból indult ki, hogy Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője néhány hete nem fogadta el Egervári Sándor kézfogását a budapesti repülőtéren - értelmetlenül és indokolatlanul túlgerjesztették, és a szervezet álláspontja szerint "mind a Videoton, mind az MLSZ, de közvetetten a futballtársadalom minden tagja, szurkoló, játékos, klub és újságíró csak veszíthet az ilyen üres, tartalmatlan vádaskodáson és kárörvendő egymásra mutogatáson."

A szövetség kijelentette a közleményben, hogy egyetlen munkatársuk viselkedését sem tartják kifogásolhatónak, épp ezért azt várják el, hogy minden érintett segítse a válogatott, a klubok és a sportolók további munkáját, felkészülését.

"Munkánk, nehézségünk van épp elég, nincs szükségünk felesleges problémák gyártására. A sokak által félremagyarázott helyzetet, a kézfogás elmaradását az MLSZ a két szakember közötti magánügynek, a múlt következmények nélküli részének, és a maga részéről a témát lezártnak tekinti" - zárulnak a szövetség sorai.