Hidvégi Vid blogja

A bírók legális befolyásolásában hiszek

  • Hidvégi Vid

A nézők számára ugyan időben még messze van a londoni olimpia, a sportolók viszont már gőzerővel készülnek Londonra. Egyik legjobb tornászunk ezért most Tatán "kínozza" magát.

Köszöntelek benneteket, Hidvégi Vid vagyok, a londoni olimpiára készülő tornász. Jelenleg Tatán edzőtáborozunk két hétig. Itt vannak lent a birkózók, a teljes magyar válogatott is. Közülük sokakat ismerek és van olyan, akivel meg 2006-ban az Eszterházy Károly Főiskolára is együtt jártam. Ő nem más, mint a Lőrincz Tomi, de Berki Krisztiánt és Kállai Zoltán tornászokat is említhettem volna, akik szintén oda jártak annak idején. Szeretem, ha a keret együtt edz, mert régi szép időket idézi, több a humor a tornateremben, ami megszakítja a gyakorlások monotonitását. Ja, amúgy éppen kaptam egy nagyon jó képet, ami itt készült az edzőtáborban. Ezen látszik, hogy milyen kínzófelszerelésekkel vagyunk ellátva, de azért talán a hangulat is átjön belőle:

Az élet azért néha a napos oldalát is megmutatja a tatai edzőtáborban - szerencsére sokat mosolygunk. - Fotó: MTI

Két héttel a láblógatás után már kezdem érezni, hogy hol is hagytam abba a versenyzést, milyen formában, főleg a lóra gondolok. Elég hamar jönnek vissza az elemek, azok érzései, ami talán az egyik kulcsa az egésznek, amiért csináljuk a sportágat, mindemellett nagyon biztató. Jó döntés lenne abból a szempontból a lóra koncentrálni és a hat szeres tornát háttérbe szorítani, hogy ott értem el eddig életem legjobb eredményeit. Világkupa versenyek következnek elsőre, amelyek amúgy is egyszeres versenyek, rangosak és sok információt juttathatnak el a nemzetközi bírók Hidvegi Vid olimpiai felkészülését egyéni szponzora is támogatja.fülebe. Ez az egyik eszköze a "legális" befolyásolásnak a bírók irányába és egyben a legsportszerűbb. Utána Európa-bajnokság lesz május végén és július végen pedig már a várva várt olimpia jön!

Remélem, hogy elkísértek majd engem az olimpiáig hátralévő időszakban és olvassátok a blogot, amit írok. Ha van kérdésetek hozzám, akkor azt hozzászólásokban tegyétek meg és a következő alkalommal igyekszem is rá válaszolni. Addig is készülök gőzerővel az olimpiára, ahol természetesen a korábban említett - nem elhanyagolható okokból - csak a lólengés számban fogok indulni. Célom az, hogy bekerüljek a döntőbe (a legjobb nyolc közé) és elégedetten jöhessek haza Londonból :)