Nemzetközi foci

Bendtner Dániában nem követett el semmit, mehet a válogatottba

  • MTI
megosztom

Morten Olsen, a dán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint Nicklas Bendtnernek tanulnia kell a futballpályán kívül elkövetett hibáiból.

A szakvezető mindezt azt követően mondta, hogy a 24 éves támadót egy angol bíróság a héten gyorshajtás miatt 660 fontra büntette, s 56 napra eltiltotta az autóvezetéstől.

Bendtnernek ráadásul nem ez az első botrányos ügye, decemberben állítólag klubtársával, Lee Cattermole-lal együtt megrongált néhány parkoló autót a Newcastle United stadionjának közelében.

"Akárhogy is van, Nicklas Dániában nem tett semmi törvénybe ütközőt, nem ártott sem nekem, sem a dán szövetségnek, így nyilvánvalóan helye van a válogatottban" - tette hozzá Olsen.

A nemzeti csapatban 45-ször szerepelt Bendtner 2005 óta az Arsenal játékosa, de az idei szezonban kölcsönben a Sunderlandben szerepel.

A dán válogatott jövő szerdán az oroszokat látja vendégül barátságos meccsen, s a június 8-án kezdődő lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság előtt még a brazilokkal és az ausztrálokkal is játszik felkészülési találkozót.

megosztom