Bulvár

Rendőrségi razzia volt az „ajándék” a 40. születésnapon

  • VNA

Nem volt tekintettel a rendőrség Claudia Pechstein szerdai születésnapjára amikor berontott a Berlin közelében található otthonába.

Claudia Pechstein fura születésnapi "ajándékot" kapott a berlini rendőrségtől - Fotó:bz-berlin.deŐszintén szólva kellemesebb 40. születésnapi ajándékot is el tudunk képzelni annál, mint hogy a rendőrség razzia címén átfésüli valakinek a lakását. Talán még a német gyorskorcsolyázó, Claudia Pechstein fejében is megfordult az, hogy a szerdán délelőtt történtek csak egy „jópofa” barát ajándékaként zajlanak le. Az ötszörös olimpiai bajnok azonban az utóbbi két évet - az őt ért folyamatos dopping vádak és az ebből következő elhúzódó pereskedés miatt - igencsak zaklatottan élte meg, így aligha nevetett az eseményeken.

Igaz utólag mégiscsak mosolyoghat, hiszen a rendőrség most nem gyógyszerek, kapszulák és injekciós tűk után nyomozott nála. A Berlin mellett fekvő Diensdorfban található házban ugyanis ezúttal fegyvereket kerestek. Tavaly májusban ugyanis egy utcai verekedés során több személyt előállított a német főváros rendőrsége, a nyomozás pedig eljutott abba a fázisba, hogy erősen feltételezzék, hogy két „bajkeverő” többször is Pechstein házában tartózkodott, így akár ott is elrejthetett fegyvereket. Ezt az információt támasztja alá az a tény is, hogy az ügy nyomozása során szerdán egyidejűleg másik kilenc helyszínen is házkutatást tartottak. Pechstein egyébként már tavaly nyáron cáfolta azt, hogy az esetben érintett Hells Angels rocker-csoporttal bármilyen kapcsolata lett volna.

Az ügyészség azért rendelte el mégis az ingatlan átvizsgálását, mert szerintük két vádlott is szokatlanul gyakran tartózkodott a Pechstein elköltözése után amúgy üresen álló házban - amelynek vélhetően az őrzésével voltak megbízva.