NBA

Óriási vereséggel ért véget a San Antonio Spurs győzelmi sorozata

  • Barcsai Róbert

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 59. játéknapján furcsa véget ért a San Antonio Spurs 11 mérkőzésből álló veretlenségi sorozata, hiszen Gregg Popovich mester sem Tony Parkert, sem pedig Tim Duncant nem játszatta a Blazers ellen. A Portland természetesen élt a lehetőséggel, és óriási vereséget mért a San Antonióra.

A Portland Trail Blazers és a San Antonio Spurs játékosa küzd a két csapat mérkőzésén az NBA-ben 2012-ben.

Kyrie Irving nyerte az újonc irányítók csatáját, hiszen a Cleveland Cavaliers legyőzte a Brandon Knight vezette Detroit csapatát. A rendkívül fordulatos mérkőzést végül egy ponttal a Cleveland nyerte, akik az utolsó negyedet 35-23-ra tudták hozni. A már említett 1/1-es 25 pontot dobott, míg a Pistons újonca 24 egységig jutott, így kijelenthetjük, hogy mindkét fiatal kitett magáért.

Szintén pontgazdag mérkőzést hozott az Indiana-New Orleans összecsapás, amely hosszabbításban ugyan, de hazai sikerrel zárult, a Pacers ugyanis 117-108-as győzelmet aratott. Habár az első félidő végén még nagy meglepetésre a Hornets vezetett, a két csapat közti tudáskülönbség a meccs végére azért kijött, köszönhetően Roy Hibbert 30 pontjának, valamint 13 lepattanójának. Hibbert így nyilatkozott karriercsúcsáról: „Nagyon jó teljesítményt nyújtottam, de sokkal fontosabb, hogy nyerni tudtunk. Igaz, ez csak egy meccs, össze kell szednünk magunkat és továbblépni…”

A Miami a Sacramento elleni sikerével immáron hét mérkőzésből álló győzelmi szériában van. A Dwayne Wade vezette csapat 120-108-ra nyert, habár sokáig úgy tűnt, hogy lehet keresnivalója a Kingsnek. Keith Smart, a vendégek mestere így nyilatkozott a mérkőzés után: „Tökéletes meccset kellett volna játszanunk ahhoz, hogy itt nyerni tudjunk, mi pedig közel jártunk a tökéleteshez. Voltak jó időszakaink, ám 25 pontot kaptunk a labdaeladásainkból, így pedig nehéz lenne legyőzni bárkit is.” A hazaiaknál Wade 30 pontig jutott, míg a másik oldalon hárman is 20 egység felett termeltek.

Folytatódott a Philadelphia vesszőfutása, Iguodaláék ezúttal Memphisben szenvedtek 89-76-os vereséget. A mérkőzést egyértelműen jobban kezdte a Memphis, hiszen 30-10-re nyerték az első játékrészt, sőt vezettek 21 ponttal is, ám a Sixers itt még fel tudott állni, hiszen a Grizzlies csak 5 ponttal vezetett félidőben. A második félidőben már nem volt ellenszere a vendégeknek, így meglehetősen simán elbukták a meccset. A hazaiak legjobbja Marc Gasol volt, aki 15 pontot, valamint 14 lepattanót termelt.

Csúfos véget ért a Spurs 11 mérkőzésből álló veretlenségi sorozata, hiszen óriási meglepetésre Popovich mester nem szerepeltette sem Parkert, sem Duncant, így óriási, 137-97-es pofonba szaladt az együttes Portlandben. A meccs igazából már az első negyedben eldőlt, amelyet a Blazers 41-23-ra nyert, ám ez nem meglepő, elnézve a Spurs mai keretét. A vendégeknél extra játékidőhöz jutott az újonc Kawhi Leonard, aki 42 perc alatt 24 pontot, valamint 10 lepattanót szedett, a hazaiaknál pedig heten is 10 pont fölé jutottak.

NBA
Az 59. játéknap eredményei
Cleveland-Detroit 101-100
Indiana-New Orleans 117-108 h.u.
Miami-Sacramento 120-108
Memphis-Philadelphia 89-76
Portland-San Antonio 137-97