Bajnokok Ligája

A keddi győzelem után Nápolyban bíznak a továbbjutásban - lapszemle

A Chelsea elleni győzelmet követően csak felsőfokon beszélnek az olasz sportújságok a Napoliról - lapszemle.

"A szurkolók már nagyon megérdemeltek egy ilyen estét"- mondta a Chelsea elleni 3-1-es győzelmet követően Aurelio De Laurentiis, a nápolyi csapat elnöke. A két góllal záró Ezequiel Lavezzi még tovább ment, és azt mondta: " Ez egy szuper meccs volt, kiváló végeredménnyel."

Természetesen ezúttal is Walter Mazzarri nyilatkozott a legvisszafogottabban, a Napoli edzője kőkemény visszavágóról beszélt a meccs utáni értékelésében. Lavezzihez hasonlóan az olasz sportújságok sem spóroltak a győztes csapatot illető jelzőkkel. 

A nápolyiak fantasztikus estét szereztek a szurkolóiknak

"Napoli canta con 2 tenori" vagyis "A Napoli két tenorral énekel" - utalt szerdai címlapján a remekül játszó Cavani-Lavezzi duóra a La Gazzetta dello Sport. A Corriere dello Sport egész egyszerűen a "Szuper Napoli!" címet választotta első oldalára.  "Lavezzi, Cavani, Lavezzi és a San Paolo megőrült" - fogalmazott alcímében a római sportlap.

"Szerencsére lőttem két gólt, de ma tényleg a győzelem volt a legfontosabb. Nagyon jó időszakot él át a csapat, azt hiszem kimondhatjuk, így már van esélyünk továbblépni. Kiválóan reagáltunk a kapott gólra, szerintem ez volt a siker kulcsa” - mondta a duplázó Lavezzi, aki egy kis viccet is megengedett magának a kétgólos győzelem után. "Mazzarri? Remélem nem akar visszajönni a kispadra" - utalt az eltiltása miatt hiányzó Napoli-edzőre az argentín játékos.

Az olasz, pontosabban a nápolyi sajtó az osztályzatokat illetően sem fogta vissza magát. Az Il Mattino értékelése szerint a Cavani-Lavezzi kettős volt a mezőny legjobbja 8-as osztályzattal, de Inler és Gargano teljesítményét is kiemelte a nápolyi napilap. Sorozatban harmadik tétmeccsét nyerte meg a Napoli, amely hétvégén a krízisben lévő Intert fogadja. Azt követően jön a Parma elleni idegenbeli, majd a Cagliari elleni hazai bajnoki. Március 14-én pedig Londonban a Chelsea otthonában kellene megtartani a kétgólos előnyt. Emlékezhetünk Walter Mazzarri szavaira, hiába a csodás győzelem, a visszavágó nagyon kemény lesz.