Nemzetközi foci

A futballra születtem, ahogy Beethoven a zenére - Pelé

  • MTI

Pelé, minden idők egyik legnagyobb labdarúgója szerint ő a futballra született, ahogy Beethoven a zenére vagy Michelangelo a festészetre, szobrászatra.

"Az apám mondta mindig nekem, hogy ezért jöttem a világra, de mindig hozzátette, ha nem készülök, nem edzek, nem gyakorlok sokat, akkor ugyanolyan leszek, mint a többiek. És igaza volt" - mondta a nemzetközi szövetség (FIFA) honlapjának adott interjúban a 71 éves élő legenda.

Pelé kijelentette, a Barcelona jelenleg ugyanúgy kiemelkedik a futball világában, mint egykoron az általa vezetett Santos, vagy akár a Benfica, az Ajax, az AC Milan vagy a Real Madrid a maga idejében. Hozzátette, a világ- és Európa-bajnok spanyol válogatott a katalán gárdára épül és abból profitál az elmúlt években, épp úgy, mint egykoron a brazilok a Santosból, vagy a hollandok az Ajaxból.

A brazil válogatottal háromszoros világbajnok játékos annak is hangot adott, hogy reményei szerint a jövő labdarúgásában az olyan technikás futball győzedelmeskedik, mint amit jelenleg a német válogatott, vagy éppen a Barcelona játszik, mert az emberek szerinte erre a játékra kíváncsiak.