Bundabotrány

A diósgyőri vezetők örülnek L. Ákos őrizetbe vételének

megosztom

Dudás Hunor kijelentette, nem engedhetik meg, hogy besározódjon a klub neve, ezért minden lehetséges módon segítik a hatóságok munkáját.

Kedden délután előállították L. Ákost, a DVTK középpályását a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai. A Diósgyőr stabil kezdőjátékosának számító középpályást a boon.hu szerint a miskolci együttes mai edzése előtt vitték el a nyomozók. A bundabotrány kapcsán már több diósgyőri mérkőzés is felmerült, és ez ügyben az elmúlt év végén a nyomozóhatóság már meghallgatta a csapatkapitányt.

"Az UEFA állásfoglalása szerint a dopping és a fogadási csalás a futball halála. Nekem is ez a véleményem, és teljes mellszélességgel támogatom a hatóságok ez elleni erőfeszítéseit - kommentálta Dudás Hunor, a DVTK-t működtető DFC Kft. ügyvezető igazgatója a történéseket a dvtk.eu-nak.- Amikor elkezdtük munkánkat Diósgyőrben, a gazdasági megtisztulás volt az egyik legfontosabb programpont. Mára ennek a végére értünk, azonban más formában újra kísért a múlt.

Nem engedhetjük meg, hogy besározódjon a DVTK neve, hogy bármi, bárki letérítsen az általunk megkezdett útról, ezért örülnünk kell ennek a fejleménynek is, amely újabb lépés a verseny tisztasága felé. A klub munkatársai nevében kijelenthetem, minden lehetséges módon segítjük a hatóságok munkáját.

Minden bundázó játékost mélységesen elítélünk és azt mondom, bűnhődjön minden bűnös! Ugyanakkor tisztában vagyok azzal, hogy mindenkit, így L. Ákost is megilleti az ártatlanság vélelme. Nem tehetünk mást, bízunk az igazságszolgáltatásban!

Az eseményeket követően azt kértem a játékosoktól az öltözőben, hogy szerdán emelt fővel fussanak ki a pályára, mert ez nem a klub szégyene, hanem azé, aki vétett a sportszerűség és a törvények ellen.

Várjuk az ügy további fejleményeit, a nyomozó hatóság közleményét, és annak ismeretében azonnal és határozottan fogunk fellépni - zárta a klubvezető.

megosztom