Bundabotrány

A Diósgyőr középpályását edzésről vitték el a rendőrök

megosztom

A boon.hu értesülései szerint a Központi Nyomozó Főügyészség illetékesei előállították L. Ákost, a labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőr futballistáját.

A DVTK stabil kezdőjátékosának számító középpályást az boon.hu szerint a miskolci együttes mai edzése előtt vitték el a nyomozók. A bundabotrány kapcsán már több diósgyőri mérkőzés is felmerült, és ez ügyben az elmúlt év végén a nyomozóhatóság már meghallgatta a csapatkapitányt. Korábban beszámoltunk róla, hogy a Blikk úgy tudja, a 2010. május 8-án lejátszott Paks-Diósgyőr találkozón nem a kívánt eredmény született. A megrendelők legalább négy gólt és minimum kétgólos paksi sikert vártak, ehhez képest a hazaiak csak 1-0-ra nyertek. A „megvett" DVTK-labdarúgók nem úszták meg könnyen a bukást. A lap szerint a bennfentes a nyomozóknak arról vallott, hogy a játékosoknak törleszteniük kellett - a „szokás szerint" két további találkozón kellett a kívánalmaknak megfelelően teljesíteniük. Így tudtak ugyanis kilépni az ördögi körből, ezzel kiengesztelhették a megrendelőt, aki sokat veszített a paksi összecsapással.

A tervek szerint az MTK elleni diósgyőri szezonzárót akarták a maffia tagjai manipulálni, a diósgyőriek között 15 ezer eurót (4,2 millió forintot) osztott szét, ezért azt várta, hogy a miskolciak sokgólos meccsen kapjanak ki. Azt nem tudni, hogy ez valóban megtörtént-e, a találkozó végeredménye 5-2 lett a fővárosiak javára.

megosztom