London 2012

Egyelőre nincs meg a kvóta toronyugró lányainknak

Sem Kormos Villőnek, sem Reisinger Zsófiának nem sikerült bekerülnie női toronyugrásban a legjobb 18 közé a londoni olimpiára kvalifikáló Világkupa-viadalon, amely hétfőn kezdődött és vasárnapig tart a brit fővárosban 39 ország több mint 250 sportolójának részvételével.

A hétfői selejtezős nyitányon - Gémesi Lászlónak, a honi szövetség főtitkárának beszámolója szerint - Kormos a 19. lett úgy, hogy egyetlen pont hiányzott neki a londoni repülőjegyet érő 18. pozícióhoz, míg Reisinger 28.-ként zárt.

A középdöntőből kimaradtak részére ugyanakkor a kiírás még kínál lehetőséget az ötkarikás szereplés kiharcolására: ehhez vasárnap, a Vk úgynevezett pótnapján valamennyi egyéni számban vélhetően az első öt között kell végezni, ami valószínűleg olimpiai részvételt ér, de megeshet, hogy még gyengébb helyezéssel is ki lehet majd jutni a nyári játékokra. Egy országból tudniillik egyéniben csak ketten állhatnak rajthoz Londonban, így van esély rá, hogy valaki akár még a hetedik pozícióból is "beférhet" az összesen 34 fős olimpiai mezőnybe.