NB I

Csatárt és védőt is igazolt a Honvéd

A Budapest Honvéd közlése szerint fél évre kölcsönbe kerül a csapahoz a montenegrói Bojan Bozovics valamint három és fél vées szerződést kötöttek a szerb Marko Vidoviccsal.

"Marko Vidovics szerződtetése Novák Alexisz sérülése miatt vált szükségessé. Olyan játékosra volt szükségünk, aki megbízható teljesítményt nyújt ezen a poszton. A jelöltek közül benne láttuk a legtöbb lehetőséget. Bojan Bozovics igazolásával 4 bevethető csatárunk lett. Képességei alapján beverekedheti magát a csapatba." - mondta a két új szerzeményről Supka Attila vezetőedző a piros-feketék honlapjának.

Marko Vidovics aláír A belgrádi születésű Marko Vidovics a nagyhírű FK Partizanban kezdett futballozni, majd a szintén belgrádi Hajdukban folytatta pályafutását. A Hajduk után két évig montenegrói Buducnost Podgoricában játszott, ezután idegenlégiósnak állt, a ciprusi Anorthosis Famagusta lett a kenyéradója. 2010-ben a ciprusiak játékosaként az Európa Ligában is bemutatkozott, a CSZKA Moszkva ellen debütált. A szigetországi szereplés után 2011-ben a Levszki Szófia csapatához igazolt. Bár kétszeres montenegrói U21-es válogatott, a védő szerb állampolgár. A 23 éves, 183 cm magas baloldali védő három és fél éves szerződést kötött a klubbal.

A montenegrói Bojan Bozovics a Kom Podgorica és FK Hajduk Belgrád után igazolt Békéscsabára. Mindössze 19 éves volt, amikor a viharsarkiakhoz került. Bozovics volt már a Honvéd játékosa, 2005 őszén 3 bajnoki mérkőzésen is pályára lépett (FTC 3-1, Vasas 2-2 és Pécs 1-1). 2006-ban a Honvédtól a Kaposvárhoz igazolt. A Rákóczinál eltöltött 3 év után a belga Cercle Brugge együtteséhez távozott, ahol 24 mérkőzésen 6 gólt lőtt. 2011-ben visszatért Magyarországra, a BFC Siófok labdarúgója lett. A montenegrói csatár fél évre kölcsönbe érkezik a fővárosiakhoz, akiknek opciós joguk van a végleges megvásárlásra is - írja a honvedfc.hu.