Kosárlabda

Botrány a láthatáron - Szegeden a játékvezető megütötte az egyik fotóst?

  • MTI/63

Panasszal élt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségénél (MKOSZ) a Szegedma.hu hírportál hétfőn, miután fotoriporterét vasárnap a Naturtex-SZTE-Szedeák - Falco-Szova KC férfi NB I-es mérkőzést követően inzultálta az egyik játékvezető.

Gémes Sándor fotós hétfőn elmondta: Valovics István bíró a meccset követően, a levonulás közben ütött a gépére, miközben fényképezte a győztes csapatot és a pályát elhagyó játékvezetőket.

Az ominózus eset

"Miközben a játékvezetők távoztak a pályáról, velük együtt hátráltam, és dolgoztam. Az ominózus bíró ekkor kapott a gépem után, hogy ne őt fényképezzem". Ahogy fogalmazott, annak ellenére, hogy a sípmester akadályozta a munkáját, nem szándékozik lépéseket tenni az ügyben, de elvárna egy bocsánatkérést.   

Valovics szerint nem történt inzultus. Mint azt elmondta: kissé értetlenül áll az ügy előtt, miután szerinte ő csak eltolta a fotós gépét, aki túl közelről készített róla képeket. A bocsánatkéréssel kapcsolatban azt mondta, ha személyesen találkozna a fotóssal, biztosan elnézést kérne, de hivatalosan, írásban ennek egyelőre nem érzi szükségét.

A Szegedma.hu hírportál vezetője, Bonifert Gábor szerint viszont Valovics István azzal, hogy levonulás közben bíróként odalépett a munkáját végző fotóriporterhez, és ráütött a fényképezőgépére, átlépett egy határt. A bocsánatkérés mellett hivatalosan kérik az eset kivizsgálását, illetve az ezzel kapcsolatban szükségesnek tartott lépések megtételét a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének vezetésétől.

"A dolog megtörtént, csak nem teljesen így. Nem ütöttem. A sajtómunkás ugyanis alig fél méterről kezdett el engem fotózni, én pedig egy mozdulattal hátrébb nyomtam a fényképezőt. Bevallom, nem nagyon tetszett, hogy az arcomba nyomták az objektívet - nyilatkozta Valovics játékvezető a bb1.hu-nak.