Olimpia 2012

A remények ellenére nem nőtt a londoni résztvevők száma a múlt héten

megosztom

A légfegyveres Európa-bajnokságon a legközelebb Nemes Adrienn volt az olimpiai indulás eléréséhez, ám a lehető legminimálisabb különbséggel lemaradt róla, így véglegessé vált, hogy a sportlövőket hárman, Sidi Péter, Csonka Zsófia és Bognár Richárd képviselik majd a londoni játékokon, melyre jelenleg 86 magyar versenyző nevezhető.

Két sportágban - úszásban és atlétikában - speciális a helyzet, ezekben szintek teljesítése az olimpiai indulás feltétele.

Úszásban versenyszámonként legfeljebb két sportolót lehet nevezni a kvalifikációs A szint teljesítése és egyet a B szint elérése esetén, illetve váltóban országonként egy staféta indítható.

Hasonló elven alapuló megkötés vonatkozik az atlétákra is, azzal a különbséggel, hogy ott már most lehet tudni, hogy ki milyen számban indul majd. Eltérés továbbá az is, hogy ebben a sportágban három versenyzőt lehet nevezni A szint teljesítése esetén, míg a B-nél az úszáshoz hasonlóan egyet.

A Magyar Olimpiai Bizottság minimálisan három aranyérmet és összesen tíz dobogós helyet vár, illetve 94 olimpiai pont megszerzését tűzte ki célul Londonban.

megosztom