Magyar-román hokiliga

A Dunaújvárosé az aranyérem

  • MTI

A Dab.Docler nyerte a magyar-román jégkorongbajnokságot, a MOL Ligát, miután a döntő negyedik, hétfői mérkőzésén is legyőzte a Miskolci Jegesmedvék csapatát, így 4-0-ra diadalmaskodott a párharcban.

A miskolci Jarabek Jan (b2) hárít a MOL Liga döntőjének negyedik mérkőzésén a Miskolci Jegesmedvék - Dab.Docler összecsapáson a Miskolci Jégcsarnokban. MTI Fotó: Vajda János

A tavaly döntős Dunaújváros ezúttal elsősorban a mesterhármast elérő Peterdi Imre remek játékának köszönhetően múlta felül 3-0-ra riválisát.

Greg Lindqvist, a miskolciak vezetőezdője: "El kell fogadnunk, hogy a Dab erősebb csapat nálunk, és gratulálok nekik a MOL Liga megnyeréséhez. Az egész szezonban az volt a legnagyobb problémánk, hogy a legnagyobb helyzeteinket is kihagytuk, és ez nem volt másként ma sem. Úgy gondolom, hogy minden nehézség ellenére ez az ezüstérem fantasztikus teljesítmény a csapattól. Köszönjük az ország legjobb szurkolótáborának az egész szezonbeli támogatást és a mai ünneplést. Egy kis pihenő után immár a következő feladatra, a Magyar Kupára koncentrálunk."
Stephan Lundh, a bajnokcsapat trénere: "Nagyon boldog vagyok a csapattal együtt. Nagyon keményen dolgoztunk, és úgy érzem megérdemelten hódítottuk el a MOL Liga elsőséget. A Miskolc nagyon jó csapat, nehéz volt őket legyőzni, de mi még erősebbek voltunk."

MOL Liga, Döntő, 4. mérkőzés
Miskolci Jegesmedvék - Dab.Docler 0-3 (0-1,0-2,0-0)
Miskolci Jégcsarnok 2000 néző
V: Gebei, Kincses, Németh, Nagy
Gól: Peterdi (3)
Kiállítás: 16 perc illetve 16 perc (+10 perc fegyelmi Vaszjunyin)
MJJSE: Budai K. – Popovics, Túróczy, Budai, Chmelo, Szilágyi, Saluga, Ritó, Jarabek, Mocsári, Tóth-Jávor, Láda P., Dubek, Urbán, Bonar, Lindgren, Mocsári, Miskolczi, Orosz, Rafaj, Sijka, Nagy, Gyenes (k). Edző: Greg Lindqvist.
Dab.Docler: Sevela – Lencsés, Pozsgai, Somogyi, Pavuk, Kiss D., Erdélyi, Velebny, Papp, Hüffner, Gehyi Á.Z., Hegyi, Gröschl, Virág, Tőkési, Peterdi, Vaszjunyin, Galanisz, Azari, Szappanos, Rajna (k). Edző: Stephan Lundh
MOL Liga
2011/2012-es végeredménye
1. Dab.Docler
2. Miskolci Jegesmedvék
3. HSC Csíkszereda
4. Corona Fenestela 68 Brasov
5. Ferencvárosi TC
6. Steaua Rangers
7. Sapa Fehérvár AV19
8. Újpesti TE