Férfi vízilabda ob I

Oda a Szeged veretlensége, a címvédő Eger szakította meg

  • MTI

A bajnoki címvédő Eger véget vetett az addig éllovas Szeged veretlenségének a Vodafone vízilabda ob I 15. fordulójának vasárnapi esti rangadóján, így a két csapat helyet cserélt a táblázat élén. A Honvéd két góllal győzött Debrecenben.

Jó másfél hete a Bajnokok Ligája csoportkörében, ugyancsak a  Bitskey-uszodában már találkoztak a felek, s akkor a hajrában esett góllal eggyel nyerni tudtak a Tisza partiak. A bajnoki mérkőzésen már csak ezért is akadt visszavágnivalója az Egernek, amely ebben az idényben két vereséget már összeszedett az alapszakaszban, ugyanakkor a Szeged még nem kapott ki.
    
A vidéki pólós fellegvárak elitalakulatainak vasárnapi összecsapásán mintegy ezer néző előtt a hevesiek szereztek vezetést, majd a szegedi egyenlítést követően 3-1-re, s 4-2-re is elhúztak Biros Péterék, a félidőre pedig 5-4-es állásnál vonulhattak el a csapatok.
    
A harmadik negyedben – újabb értékesített büntető révén – egyenlített (5-5) a vendéggárda, két villanás nyomán azonban 7-5-re, majd 8-6-ra megugrott a hazai csapat. A harmadik szegedi ötméteressel lett újfent szoros a meccs (8-7).
    
Szegedi góllal indult a befejező nyolc perc, de gyorsan érkezett a válasz a hazaiak részéről is  (9-8), s hasonló forgatókönyv alapján lett 10-9 az Eger javára. A végjátékban aztán valósággal megtáltosodott a bajnokcsapat, amely újabb - ráadásul akcióból elért - két találattal 12-9-cel zárta le a csatát, s a szegediek veretlenségét elvéve ugrott az ob I élére.

Eredmények:
ZF- Eger – A-HÍD Szeged Beton VE 12-9 (3-1, 2-3, 3-3, 4-2)
góldobók: Bátori 3, Seman 2, Graham, Gerritse, Kovács G., Mezei, Biros, Binder, Hosnyánszky 1-1, illetve Younger 4, Somogyi 2, Török, Molnár, Juhász 1-1
 
Debrecen - Groupama-Honvéd 5-7 (1-2, 2-3, 2-1, 0-1)
legjobb dobók: Varga T. 2, illetve Hárai 4
 
KALO MÉH CS and K Szentesi VK - PVSK-Fűszért 11-3
TEVA-Vasas-UNIQA - OSC 14-3
Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP - BVSC-Zugló 16-3
 
később:
FTC-Fisher Klíma - Kaposvári VK, Népliget 19:30