Bundesliga

Hatgólos meccsen győzte le a Hannover Hajnalékat

A hazaiak elsősorban szögleteikkel nyerték meg a meccset 4-2-re a Bundesliga 22. fordulójának zárómérkőzésén.

A Hannover gólgazdag meccsen nyert - Fotó: AFP

A Hannover és a Stuttgart között a meccs előtt öt pont volt a különbség a hazaiak javára, egy győzelemmel végleg leszakíthatták volna magukról a svábokat.Mindkét csapat az Európa Liga-indulásért harcolt a Bundesliga 22. fordulójának zárómérkőzésén.

Hajnal Tamás a Stuttgart kezdőcsapatában kapott helyet, az ő lövése épp a 20. percben jelentette az első sváb lehetőséget. A 25. percben megszerezte a vezetést a Hannover, egy szöglet után Haggui fejelt 3 méterről a kapuba (1-0). Pár perccel később Harnik került ziccerbe, ám 13 méterről a kapussal szemben flegmán lőtte meg a labdát, Zieler így hárítani tudott. Fél óra elteltével kezdett magára találni a VfB, Ibisevic jobb oldali beadása ment el az érkező vendégjátékosok előtt. A 32. percben azonban jött egy újabb hazai szöglet, az pedig már korábban sem jelentett sok jót. Ezúttal Diouf emelkedett egy jobb oldali sarokrúgásra a rövid saroknál és kapuba csúsztatta a labdát (2-0). A találat után nem sokkal el is dőlhetett volna a meccs, de az előbbi gólszerző ezúttal nagy helyzetben nem találta el a labdát, így maradt a kétgólos előny. Kvist szépíthetett volna a félidő végén, de nem talált kaput, így kétgólos hazai vezetéssel fordultak a csapatok.

Cserére szánta el magát Bruno Labbadia, a VfB mestere a szünetben: Gentner helyén Cacau lépett pályára. Két perccel a kezdés után azonban már három volt a Hannover előnye, egy újabb szöglet után ezúttal Pander bal lábas lövése kötött ki a bal alsóban (3-0). A 73. percben Ya Konan beadását még kivágták, de Stindle 13 méterről a kapu jobb oldalába vágta a labdát (4-0). Percekre rá szépített a vendégcsapat: Ibisevic remek labdát adott Harniknak, aki laposan a kapus kezei között a kapuba passzolt (4-1). Hajnal Tamást is lecserélte a VfB, a 76. percben Kuzmanovic állt a helyére.
A 79. percben a találkozó legszebb gólját szerezte Okazaki: a japán támadó félfordulattal lőtte ki a bal felső sarkot (4-2). Ezt követően még mindkét csapat előtt adódott helyzet, de gól már nem született, így maradt a kétgólos hazai győzelem.

Bundesliga
22. forduló
Hannover-VfB Stuttgart 4-2
Gólszerző: Haggui (25.), Diouf (32.), Pander (46.), Stindl (73.) ill. Harnik (75.), Okazaki (79.)